NRK Meny
Normal

Kilde til NRK: – Hun er ikke fysisk skadd

Den norske studenten fra Skien som ble ranet og slått ned i Kisumu i Kenya natt til lørdag skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader. En faglærer fra skolen hun går på i Stavanger er sendt ned for å ta vare på henne.

Kisumu

RANET OG SLÅTT: Kisumu er en stor havneby i Kenya og er landets tredje største by. Det var i denne byen den norske kvinnen ble slått ned og ranet.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Kvinnen skal ha snakket i telefonen med kjæresten sin da hun plutselig ble angrepet og slått i hodet med batong. Voldsepisoden skjedde like utenfor leiligheten hun bor i Kisumu.

– Omtåket

Ifølge en kilde NRK har snakket med var kvinnen til ny skanning av hodet onsdag formiddag. Skanningen skal ikke ha blitt påvist fysiske skader.

– Kvinnen er omtåket etter angrepet, og har vanskelig for å prate, opplyser kilden.

Vedkommende forteller videre at studenten ikke skal ha brudd eller andre skader på kroppen, og at hun ikke ble voldtatt under angrepet.

Kvinnen tar deler av studiene sine i Kenya, og skulle etter planen ha kommet hjem i dag, men det blir ikke noe av, opplyser kilden til NRK.

– Svært beklagelig

Kvinnen er, sammen med andre studenter fra Universitetet i Stavanger, på utveksling i Kenya. Ifølge NRKs kilde har hun blant annet jobbet med gatebarn som har vært utsatt for overgrep.

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Marit Boyesen, sier til NRK at det som har skjedd er svært beklagelig.

– Det bekymrer og opprører oss når slike ting skjer. Vi har våre rutiner med tanke på studenter som reiser ut, men vi lever dessverre i en verden der den type ting kan skje. Vi tenker på studenten vår og hennes familie, sier hun.

Faglærer sendt ned

Rektoren forteller videre at skolen vil gjøre hva de kan for at kvinnen skal få den hjelpen hun trenger i Kenya, og også når hun kommer hjem til Norge. En faglærer fra universitetet er sendt ned til Kisumu for å bistå studenten.

– Faglærer vil være til stede for henne helt til hun er gjenforent med familien sin, sier Boyesen.

Etter hva NRK erfarer skal kvinnen også ha blitt forsøkt ranet dagen før. Rektoren understreker at skolen planlegger utenlandsopphold i god tid, og at de tar forholdsregler når det gjelder sikkerheten.

– Det er viktig for oss at områdene studentene våre skal oppholde seg i er trygge. Vi må ta høyde for at slike ting som har skjedd i dette tilfellet dessverre kan skje, og vi har rutiner for hva vi skal gjøre, sier Boyesen.

– Har det vært sikkert nok der denne studenten har oppholdt seg?

– Flere norske utdanningsinstitusjoner har hatt studenter på dette stedet gjennom ganske mange år, og det har tidligere ikke vært hendelser av denne karakteren i området. Derfor følte vi oss trygge med tanke på å sende elever dit, sier hun.

Laster kart, vennligst vent...