NRK Meny
Normal

Ken Willy til Norge Rundt

NRK Telemarkssendingas faste morgenrøst, Ken Willy Wilhelmsen, er plukket ut til å være programleder i Norge Rundt. Wilhelmsen kommer først i Gullrekka på NRK1 fra 4. september.

Ken Willy Wilhelmsen er klar for Norge Rundt

Ken Willy Wilhelmsen er klar for Norge Rundt.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

«Det som gjorde at Ken Willy nådde helt opp var først og fremst evnen hans til å fortelle en historie. »

Redaksjonsleder, Lise-May Spissøy, gleder seg til å jobbe med Ken Willy Wilhelmsen den kommende høsten. Redaksjonslederen legger til at hun er knekkende likegyldig når det kommer til fotball, men at Ken Willy nådde helt inn med en historie om nettopp fotball.

– Den handlet om fotball, kjærlighet og lojalitet. Han er i stand til å leke med språket, og så røper smilet en god fyr. Vi gleder oss til å samarbeide med denne programlederen!

Norges lengstlevende program

Det var i forrige uke at Ken Willy Wilhelmsen, sammen med syv andre kolleger, deltok på audition for Norge Rundt. Han gleder seg til å lede det populære tv-programmet:

Jeg synes det var veldig stas å få jobben. Siden det var audition med veldig mange flinke kollegaer, hadde jeg egentlig ikke troa på at Norge Rundt skulle velge meg. Men da blir man jo bare enda gladere, og sommerfuglene i magen enda større, sier Wilhelmsen.

Hvorfor vil du gjøre dette?

– Norge Rundt-jobben virker veldig spennende og trivelig. Det må jo være gøy å videreformidle gode historier til folk på fredagskvelden. I tillegg har jeg flere kolleger som har snakket varmt om jobben, og da jeg fikk sjansen til å prøve meg på audition så måtte jeg prøve.

Wilhelmsen sier at han gleder seg å bli kjent med folkene og se hvordan man lager Norge Rundt-sendingene. Han synes det skal bli spennende å lete etter gode historier og spennende steder som kan binde sammen reportasjene i programmene.