NRK Meny

Kasland irritert på regjeringa

Regjeringen har nå det nye inntektssystemet som skal gjelde fra 2017 ute på høring. Ordfører i Bø, Olav Kasland, mener det gjør arbeidet med en sammenslåing vanskelig fordi det foregår samtidig som siste innspurt på kommunereformen. – Vi har fått blandede tilbakemeldinger på at det nye inntektssystemet for kommunene er ute på høring samtidig med innspurten på kommunereformen, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kristin Holm Jensen. Hun mener det ene ikke ødelegger for det andre.

Olav Kasland
Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.

 • Tilskot til freda bygg

  Telemark fylke får 11,5 millionar kroner frå Riksantikvaren til istandsetjing av freda bygg. Fylket skal dele pengane på folk som har freda hus i privat eige.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK
 • Hedda Hynne til VM

  Hedda Hynne frå Skien er tatt ut til innandørs-VM i friidrett.
  Hynne skal springe 800 meter under meisterskapen i mars.

  Hedda Hynne og lagvenninnne Yngvild Elvemo
  Foto: Helge Langen