NRK Meny
Normal

Stappfull båt under «Minutt for minutt»

Kanalbåten Victoria er utsolgt til søndagens minutt for minuttur på Telemarkskanalen.

Kanalbåten Victoria

Kanalbåten Victoria blir full av passasjerer når NRK sender sin minutt for minuttsending i morgen.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

I morgen er den store dagen. Når Victoria kaster loss fra Hjellebrygga i Skien søndag formiddag blir det med flere tonn tv-utstyr, og stappfull båt. Minutt for minutturen er nemlig utsolgt.

Janne Lindgren

Daglig leder i Skien–Dalen Dampskipsselskap, Janne Lindgren, håper tv-sendingen vil føre til økt interesse for kanalen.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Daglig leder i Skien–Dalen Dampskipsselskap, Janne Lindgren, håper tv-sendingen vil føre til økt interesse for å reise på kanalen.

– Jeg håper og tror vi får en kjempepågang. Nå får resten av Norge se den fantastiske skatten vi har her i Telemark som vi er så stolte over, sier hun.

Saken fortsetter under videoen.

Se video av forberedelsene til Telemarkskanalen minutt for minutt.

Forbereder seg til tv-sending

Lindgren tror NRKs minutt for minuttprogram vil øke interessen for kanalen.

– I år har vi faktisk ruteplanen, booking og priser for neste år klart. Så på søndag vil Telemarkreiser, som er bookingkontoret, ha åpent hele dagen, sier Lindgren, som sier at det også er mulighet for å bestille på nett.

Telemarkskanalen minutt for minutt sendes på NRK2, NRK P2 og NRK.no i morgen fra klokken 09.50.

 • Mann stoppa i 164 km/t

  UP har stansa ein mannleg bilførar på E18. Farten var målt til 164 km/t i 110-sona. Politiet har beslaglagt førarkortet og meldt føraren.

 • Alt bra med dei involverte

  Natt til i går krasja ein lastebil med seks travhestar med ein elg i Vinje. Vidar Syvertsen i Syvertsens hestetransport seier at etter forholda går det bra med dei involverte. Hestane har vore til sjekk, og alle menneske er skrivne ut frå sjukehuset.

 • 11 års fengsel for drap

  Den 53 år gamle mannen frå Skien, som har vore tiltalt for drap på sin eigen far, vart i dag dømt til 11 års fengsel. Drapet skjedde natt til 7. mars i fjor, da tiltalte slo faren med ei vektstong.

 • Hjelm seld for 10 101 kroner

  Hjelmen Karsten Warholm hadde på seg da han feira VM-gullet på 400 meter vart auksjonert bort under TV-aksjonen i går. Hjelmen høyrer til Rune «Tribune» Eikeland frå Porsgrunn. Det høgaste bodet kom på 10 101 kroner.

  Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm
  Foto: NRK