Daglig leder og styremedlem Ragnar Topper sier til NRK Telemark at Dag Bondeheim ofte leier ut lokaler til sluttede selskaper, og det er disse vertskapene som ofte spør etter øl og vin.
Styret ønsker øl- og vinservering i Dag Bondeheim.
- Forslaget fremmes fordi vi vil imøtekomme publikums ønsker, og vi tror vi får flere arrangementer hvis vi har muligheten til å imøtekomme dette, sier Topper.
Under kveldens generalforsamling blir det lagt fram tall som viser at Dag Bondeheim går med et overskudd. Derfor er ikke tapte gjester et godt poeng, mener Svanhild Haugen. Hun er leder for Mållaget Dag, en av aksjonærene i Dag Bondeheim.
En tradisjon
Haugen mener avholdshotellet skal følge tradisjonen. Hun minner om at Kaffestova er fra 1916 og Dag Bondeheim hotell fra 1927. Alle disse årene har det vært drevet uten skjenkebevilling.
I formålsparagrafen for hotellet heter det at forretningsspråket skal være nynorsk og at man ikke skal drive med salg eller servering av alkohol.
Svanhild Haugen mener at man bør legge vekt på dette i markesføringen.
- Det vil være en fordel for Skien som by å kunne reklamere med at man har et avholdshotell og en avholdskafe, sier hun.