NRK Meny
Normal

Junker danker ut bestselgere

På bibliotekene i Skien og Porsgrunn er det ingen forfattere som er mer populær enn Merete Junker. Hennes bok Venuspassasjen er på lånetoppen begge steder.

Merete Junker

Venuspassasjen til Merete Junker fra Skien er den flest spør etter hos bibliotekene i Porsgrunn og Skien.

Foto: Privat

– Jeg bare håper de har kjøpt inn nok så folk slipper å vente, sier Merete Junker. Hun syns selvsagt at det er veldig gøy å være favorittene blant låntakerne i Grenland i sommer.

Junker tror det er det lokale tilhørigheten som gjør at boka fenger.

– Stor deler av handlingen foregår i Grenland, og det tror jeg gjør det spennende. Også er dette bok nummer fire, og det er en del som har lest de andre og gleder seg til det kommer nye.

For boka ble Junker også nominert til Riverton prisen.

– Tenk om det var salgstall

På utlånslistene slår hun kjente navn som Unni Lindell, Jo Nesbø og Jørn Lier Horst.

– Det sier vel bare at grenlandsfolka liker å lese om lokale ting, og det er jo helt supert. Også må jeg bare si herreland tenk om det hadde vært salgslistene da?

Til tross for at hun er på utlånstoppen i nærmiljøet har det kun skjedd én gang at hun har sett.

– Det skjedde på et fly, og da hadde jeg så lyst til å bare gå bort å si Hallo, vet du hva? den boka har skrevet.

Lese sommer

Selv leser hun svenske Lena Andersson sin «Rettsstridige Forføyning» i sommer.

– Det er en kjærlighetsroman, så ingen krim i det hele tatt, men det er helt fantastisk. Så den har jeg lest nesten uten stopp. Den har jeg til og med hatt med meg på do.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no

 • Krog kjempar for OL deltaking

  Treninga på måndag vil avgjere om Magnus Krog frå Høydalsmo får den siste plassen i kombinertkonkurransen på tysdag, opplyser Norges Skiforbund. Han kjempar med Espen Andersen om den siste plassen. Magnus Krog har så langt vore reserve i OL.

  Magnus Krog
  Foto: NRK