NRK Meny
Normal

– Det er helt sykt!

Skiensjenta Julie Bergan var beste nykommer på VG-lista i forrige uke. Nå er hun den som klatrer aller mest på hitlista med sin nyeste singel.

Julie Bergan

Julie Bergan er aktuell med låta 'All Hours', som nå klatrer mest på Norges offisielle salgsliste for musikk. Her fra lørdagens konsert på Sentrum Scene i Oslo.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er helt sykt! Bare å se navnet mitt på den lista er helt vilt, sier hun.

Forrige helg var Bergans nye singel «All Hours» eneste nykommer på VG-lista topp 20, og denne uka er det den låta som klatrer desidert mest på Norges offisielle salgsliste for musikk. Med hele elleve plasser opp ligger den nå på en 6. plass.

Den nye singelen «All Hours» har allerede passert 1,5 millioner avspillinger på Spotify.

Julie Bergan er blant annet kjent etter listehiten på VG-lista med duoen Cir.Cuz. 21-åringen har også vært med i Melodi Grand Prix, men nå gjør skiensjenta det stort på egenhånd. Til publikums store glede.

– Jeg har definitivt blitt litt tryggere når låtene blir så godt mottatt, før var jeg ekstremt nervøs når jeg skulle presentere ny musikk, sier hun.

Skriver låter i LA

Den siste tiden har Bergan brukt timesvis på å skrive musikk. Hun jobber med å skape noe mer eget, og resultatet på låta «All Hours» viser at publikum liker det Bergan leverer når hun står helt på egne bein.

21-åringen lever et travelt liv med reising, konserter og oppdrag. Hun har skrevet låter i Los Angeles i USA, men når 21-åringen skal slappe av hjemme i leiligheten på Grünerløkka, er det ofte i selskap med artisten, samboeren og bestevenninna Astrid Smeplass. Begge er unge og lovende pop-artister, men Bergan påpeker at det ikke er konkurranse mellom de to samboerne.

– Det er mange som tror det er konkurranse mellom oss, men det er faktisk ikke det. Vi støtter hverandre veldig, og vi synger masse sammen hjemme i leiligheten, sier Bergan.

Sikter høyt

Skiensjenta reiser ofte hjem til foreldrene i Skien. Og da er det neppe tilfeldig at det er nettopp i hjembyen man kan finne de som er aller mest fan av artisten. Blant annet på den gamle barneskolen hun gikk på, står tilhengerne i kø.

Drømmen er å slå gjennom internasjonalt, men hun er opptatt av å ta en ting av gangen.

Hit-låta «All Hours» som spilles fra radiokanaler og høyttalere hele landet over, er ifølge Bergan selv, en av flere singler som skal gis ut før den store debutplata kommer i 2016.

– Fokuset er nå å jobbe med debutplata, sier Julie Bergan.