Hopp til innhold

Følg julebaksten direkte

Trenger du inspirasjon for å komme i gang med bakinga til jul? Få med deg NRKs direktesending fredag.

Se sendinga direkte her.

Følg direktesendinga her fra klokken 13.00.

NRK sender direkte på nett og tv fra flere kjøkken der det vil ose av julestemning og lukten av nystekte julekaker.

På skolekjøkkenet på Venstøp skole i Skien lukter det av kokos og kanel.

Følg elevene og flere andre gode bakere fra klokka 13.00. Vi er innom kjøkken i Alta, Kristiansand, Høylandet og i Skien.

Brune pinner til jul.

Elevenes brune pinner er snart klare for servering.

Foto: Vegard Aarbø / NRK

Send oss gjerne bilder på Instagram eller spørsmål på Twitter. Bruke emneknaggen #nrkjulebakst.

Når det gjelder jule-bakst er det ulike tradisjoner - rundt om i landet. På fredag kan du lære mer om de ulike metodene.

Se video: Få en liten smakebit av hva som skal skje i denne videoen.

Møt turbobudeia

– Vi har smakt på deigen. Den smakte sukker, sier elevene og innrømmer at de lar seg friste til å ta en liten bit før kakene skal i ovnen.

Elevene i 6.klasse er i full gang med både kokosmakroner og brune pinner. På dette kjøkkenet er det bare oppvasken som ikke frister.

– Denne jobben er like viktig som det å bake, men det en kjedelig jobb, sier Christine Berg-Hansen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Elever lager kokosmakroner på Venstøp skole.

Se video: Elevene stortrives med å lage kokosmakroner. Selv det å skille plomme og eggehvite er en smal sak for disse bakerne.

Selveste turbobudeia kommer også innom for å gi sine beste tips til julebaksten.

Bodil Nordjore fra Vinje i Telemark kan mye om tradisjonsmat, men også julekaker er hun opptatt av. Send oss gjerne spørsmål til Bodil på Twitter.

I sendinga blir det bakt kakemenn, julekake og krumkaker. Vi får også oppskrifter som er uvante for mange når vi lager bordstabel-kake i Alta, klenning på Høylandet og tyske skiver i Kristiansand.