NRK Meny
Normal

Jordras i boligområde på Rjukan

Raset ser ut til å ha gått forbi husene, ingen skal være skadet, – Vi har vært heldige, sier kommunalsjef.

Flom på Rjukan i Telemark

RAS PÅ RJUKAN: Det har gått et ras i et boligområdet på Rjukan.

Foto: HANS-D.FLEGER / NRK

Det har gått et ras i et boligområde i øvre deler av Rjukan i natt.

Ingen skal være skadet og ingen er evakuert fra hjemmene sine. Raset ser ut til å ha gått forbi husene.

– Vi har vært heldige, sier kommunalsjef Finn Arild Bystrøm i Tinn, som fikk melding om raset rundt klokken 03 i natt.

Raset gikk også over riksveien, men veien er nå ryddet og åpen igjen.

– Flaks

– Raset har tatt med seg relativt store jordmasser fra Villaveien, gjennom Bøhagen og helt ned i Sam Eydes gate. Så det er et ras som har gått 300 meter nedover lia, sier ordfører i Tinn Steinar Bergsland.

– Heldigvis har det gått veldig bra med dem som bor i nærheten. Ingen hus er skada. Vi har hatt veldig flaks om man kan si det.

Bekkene som har tatt med seg massene er nå ledet tilbake i de gamle bekkeløpene og det skal være trygt så lenge, derfor blir ingen flere evakuert i denne omgang.

– Nå må vi holde trøkket oppe, gå på bekkerens og holde ristene åpne. Det er det som er tilbakemeldingene fra mannskapene som har jobba gjennom natta, sier Bergsland.

Økt beredskap

Politi, Sivilforsvaret og ansatte i Tinn kommune har i natt vært i høyeste beredskap på Rjukan.

I går kveld fikk innbyggerne i de 20 boligene i Tveitolia flytte hjem igjen, etter at de ble evakuert på grunn av rasfare tidligere på dagen.

Det er ventet store nedbørmengder i Telemark også i dag, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.

 • Leter etter savnet pasient

  En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett