NRK Meny
Normal

Jobber fremdeles for Høyre

Varaordfører Unni Brekka Kiøsterud vil fremdeles jobbe for Høyres politikk i Bamble. – Men, jeg skjønner om noen av velgerne blir usikre i forhold til hva de har stemt på, sier Kiøsterud.

Unni Brekka Kiøsterud vil fremdeles jobbe for Høyre

FOR HØYRE: Unni Brekka Kiøsterud vil fremdeles jobbe for Høyre.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Valglogo

– Det at vi spiller ut hverandre, påvirker valgdeltagelsen, sa Kiøsterud til NRK på mandag.

Selv gjorde hun en sving i politikken tirsdag, da hun valgte å melde seg ut av lokalpartiet og dermed også å jobbe utenfor gruppa i kommunestyret i Bamble.

Hun innser at dette kan være med å forvirre velgerne og påvirke valgdeltagelsen.

– Jeg svikter allikevel ikke velgerne, jeg vil drive Høyres politikk, og vil stemme i henhold til den politikken vi har blitt enige om, sier Kiøsterud.

Mangler tillit

Det er etter interne stridigheter i forbindelse med forhandlingene etter valget, at varaordføreren opplever at hun ikke lenger har tillit hos flere av partikollegene.

– Jeg følger meg uønsket av noen i Høyres kommunestyregruppe og jeg opplever at jeg ikke har tillit hos deler av Høyres styre i Bamble, utdyper varaordføreren.

Kiøsterud sier hun derfor ikke kan sitte i Høyres gruppe. Hun forteller at hun har fått gode tilbakemeldinger fra folk som synes det er godt at noen sier ifra.

– Jeg synes det er viktig å ta et oppgjør med ukulturen, jeg vil si at dette ikke er greit. Jeg vil synliggjøre at politikere også er mennesker, sier Kiøsterud.

Hun sier det blir en krevende jobb å være på utsiden av gruppa, men sier at hun vil drive aktiv høyrepolitikk,og at det er godt å være med i fylkespartiet.

 • Mistenkt for ruskjøring

  En 49 år gammel mann ble mandag kveld stoppet av politiet på Ballestadhøgda i Skien. Mannen mistenkes for å ha kjørt i narkorus og kjørte uten gyldig førerkort.

 • Strømbrudd i Porsgrunn

  506 husstander var ifølge Varden uten strøm kl. 18.00 mandag kveld. – Vi har folk ute for å lete etter feil nå, sa kommunikasjonssjef i Skagerak Energi Thor Bjørn Omnes til avisa. 18.25 hadde de fleste fått strømmen tilbake. 37 kunder er fortsatt berørt.

 • Smerter i armen etter kollisjon

  Alle skal være ute av bilene etter en kollisjon i Skien. Tre biler er involvert. Politiet opplyser til NRK at en person klaget på smerter i armen etter ulykken. Skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at to av bilene ikke er kjørbare.

  ulykke i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK