Jente (17) funnet alvorlig skadd på skoleveien

Ei 17 år gammel jente ble funnet alvorlig skadd i Skien og ligger nå på Ullevål universitetssykehus. Politiet etterlyser vitner og sjåfør av en mørk jeep-lignende bil.

Politiet og en politibil

Det var langs denne veien ei 17 år gammel jente ble funnet skadet og senere fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

Jenta ble funnet på Borgestad i Skien rundt klokken 07 i morges. Politiet etterlyser nå en mørk SUV eller jeep-liknende bil, og ønsker å komme i kontakt med andre eventuelle vitner.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Jan Olaf Jansen opplyser til NRK at flere vitneobservasjoner plasserer en mørk SUV eller Jeep-liknende bil i nærheten av jenta.

– Foreløpig vet vi ikke hva som har skjedd. Jenta var på vei til skolen, men hva som har skjedd er fortsatt uklart, sa Jansen til NRK.

Skien - gate - jente 17 år påkjørt

En mørk SUV eller jeep-liknende bil skal ha blitt plassert i nærheten av jenta av flere vitner, opplyser operasjonsleder Jan Olaf Jansen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Operasjonslederen forteller at de tror jenta kan ha blitt påkjørt, eller at bilen som nå er etterlyst kan ha noe med skadene å gjøre. Flere vitner fra stedet har hatt ulike forklaringer, forteller han.

– Ja, de forklarer ting litt forskjellig. Så vi vet fortsatt ikke om hun har blitt påkjørt eller hoppet unna bilen. Hendelsesforløpet er nå uklart, sier Jansen.

– Hvordan jobber dere videre?

– Nå bruker vi media for å få informasjon ut. Vi sjekker aktuelle biler som ligger i våre systemer, og prøver å se om det er biler som passer beskrivelsene i andre systemer, sier Jansen.

Laster Twitter-innhold

Til avisen Varden sier Jansen at politiet ønsker å komme i kontakt med en føreren av en mørk SUV, muligens en Jeep.

– Vi ønsker å komme i kontakt med sjåføren av denne bilen, sier Jansen.

Trafikkert vei

Bård Sperrud bor rett ved ulykkesstedet, og forteller at hendelsen har gått inn på dem som bor i nærområdet.

– Men først og fremst er det tragisk for de involverte, sier han.

Ulykkesveien har en fartsgrense på 40 kilometer i timen, men Sperrud sier til NRK at han opplever at den ikke alltid opprettholdes.

– Det er mye trafikk, og tett trafikk her. Det er 40-sone, men det går ofte fortere enn det.

Vil snakke med busspassasjerer

Vakthavende jurist ved Telemark politikammer Christine Eriksrød sier til NRK at politiet ønsker å komme i kontakt med passasjerer på en buss som skal ha ankommet stedet rett etter at ulykken skjedde.

– Vi har avhørt bussjåføren, men vi ønsker også snakke med passasjerene på buss P5 som kjørte i retning Porsgrunn for å høre hva de kan ha sett, sier Eriksrød.

Laster kart, vennligst vent...

Jenta ble funnet i morgentimene og fraktes nå til Ullevål sykehus. Politiet ønsker å komme i kontakt med flere vitner.