NRK Meny
Normal

Jeanett (27) har oppfylt lastebildrømmen

Hele livet har hun drømt om å kjøre langtransport i en Scania. Nå kan Jeanett Stoa endelig slippe jubelen løs etter å ha fått førerkortet i hånden.

Jeanett Stoa

Jeanett Stoa jubler etter å ha fått førerkort. – Dette har jeg drømt om siden jeg var liten, sier hun.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Hun kaller seg bare Lastebil Bertha. Jeanett Stoa fra Ulefoss lever og ånder for lastebiler, og den store drømmen har alltid vært å selv sitte bak rattet.

Hun studerer for å bli yrkessjåfør, og torsdag fikk 27-åringen endelig førerkort for lastebil.

Scania-tatovering på leggen

Stoa har tre Scania-tatoveringer på kroppen. Hun er aller mest fornøyd med lastebilen hun har fått tegnet på leggen.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

– Jeg føler meg som verdens lykkeligste, sier Jeanett Stoa.

Scania-drømmen

Helt siden hun var liten har hun vært fascinert av store biler og motorer.

– Det å kunne kjøre en bil på nærmere 20 meter og som veier 50 tonn, er helt ubeskrivelig. Du har kontoret ditt på veien, og der er det en fantastisk utsikt. En lastebil er som en liten leilighet på hjul, forklarer Stoa.

I anledning bestått førerkort har kompisen Roy kommet for å møte henne med den store Scania-bilen sin. For Jeanett er det en fryd bare å få vri om nøkkelen.

– Det er en god lyd. Den er helt ubeskrivelig. Det er som å være et barn på julaften. Akkurat sånn er det for meg når jeg ser eller hører en Scania, sier hun.

For det er en lastebil av typen Scania som er selve lykken i livet for henne. Det har hun sørget for at det aldri skal være noen tvil om.

Jeanett Stoa

Hun kalles bare Lastebil Bertha. Hun har fått sin egen logo, som hun blant annet har på genseren sin.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

– Jeg har tre tatoveringer. Det står skrevet Scania på underarmen min og rundt håndleddet, og i tillegg har jeg en Scania trekkvogn på leggen, forteller hun.

Vil kjøre langtransport

Å ha en drøm er én ting. Å få oppfylt drømmen er en annen. For Jeanett Stoa var det å følge drømmen sin noe hun bare måtte gjøre.

– Det er nok mange som ikke skjønner det. Noen velger å få unger eller gjøre andre ting. Jeg velger dette, sier 27-åringen.

– Får du noen reaksjoner på yrkesvalget ditt?

– Det er mange som er positive. At foreldrene mine støtter meg betyr veldig mye, og jeg setter stor pris på at venner og andre heier på meg, sier hun.

Drømmen videre er å få seg en jobb, og aller helst vil hun kjøre langtransport.

– Jeg har lyst til å kjøre langt, og jeg vil være på veien hele uka. Jeg blir veldig fornøyd hvis jeg kan gjøre jobben min i en Scania, smiler hun.

Jeanett Stoa har nådd sitt store mål i livet.

SE VIDEO: For Jeanett Stoa er en lastebil av typen Scania den store lykken i livet. (Foto: Arash Rezaeimehr)