NRK Meny
Normal

Innvandrerhumor er populært

SKIEN (NRK): Qendrim Gashi harselerer med stereotypiske situasjoner fra innvandrerfamilier. Det skaper engasjement på sosiale medier.

Qendrim Gashi

POPULÆR HUMOR: Qendrim Gashi harselerer med stereotypiske situasjoner hos innvandrerfamilier.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Qendrim Gashi mener at videoene får folk til å le mye, men samtidig gir det seerne litt innsikt i at kulturer er forskjellige. Videoene som han legger ut på Facebook, har på det meste hatt over 200 000 visninger.

Rot i virkeligheten

I videoene setter Gashi den stereotypien mange har om den balkanske oppdragelsen, veldig på spissen. Han mener at selv om det viktigste med videoene er å få folk til å le, så har temaene litt rot i virkeligheten.

– Noe av det. Selve prinsippet i videoene er ganske sanne. Men selvfølgelig så går ikke faren din og slår deg bak i bilen, sier Gashi med en latter.

Han tror at det er nordmenn som ler mest av de filmsnuttene han lager på norsk.

– De ser det på en helt annen måte. "Se hvordan de har det, liksom."

Qendrim og Azem Gashi 2

Qendrim Gashi med faren Azem Gashi.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Tøyser med albanske fordommer

Gashi har lagd flest videoer på albansk, og på den albanske fansiden hans har han 55.000 følgere. Han har blitt en slags kjendis i Albania, og faren hans, Azem Gashi, er stolt av sønnen.

– Ja, jeg synes det er veldig fint. Han gjør som han selv vil, han presses ikke av oss, så det synes jeg er bra, sier faren.

Gashi tøyser med folks fordommer.

– Jeg kødder med våre fordommer, og jeg føler at det er lov.

 • Vanskelige kjøreforhold i Telemark

  Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for vanskelige kjøreforhold i Telemark. Varselet gjelder fra søndag kveld til mandag morgen.

 • Pipebrann i Porsgrunn

  Tokke brannvesen rykker ut til en pipebrann i Storvegen i Porsgrunn. Dette melder 110 -Telemark på Twitter.

 • Huseier slukket brannen

  Brannen som startet i en enebolig i Øyfjellveien i Vinje ble slukket av huseieren selv. Huseieren slukket brannen med et pulverapparat. Brannen skal ha startet i det tekniske anlegget i yttergangen, melder Varden.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold