NRK Meny
Normal

Innvandrerhumor er populært

SKIEN (NRK): Qendrim Gashi harselerer med stereotypiske situasjoner fra innvandrerfamilier. Det skaper engasjement på sosiale medier.

Qendrim Gashi

POPULÆR HUMOR: Qendrim Gashi harselerer med stereotypiske situasjoner hos innvandrerfamilier.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Qendrim Gashi mener at videoene får folk til å le mye, men samtidig gir det seerne litt innsikt i at kulturer er forskjellige. Videoene som han legger ut på Facebook, har på det meste hatt over 200 000 visninger.

Rot i virkeligheten

I videoene setter Gashi den stereotypien mange har om den balkanske oppdragelsen, veldig på spissen. Han mener at selv om det viktigste med videoene er å få folk til å le, så har temaene litt rot i virkeligheten.

– Noe av det. Selve prinsippet i videoene er ganske sanne. Men selvfølgelig så går ikke faren din og slår deg bak i bilen, sier Gashi med en latter.

Han tror at det er nordmenn som ler mest av de filmsnuttene han lager på norsk.

– De ser det på en helt annen måte. "Se hvordan de har det, liksom."

Qendrim og Azem Gashi 2

Qendrim Gashi med faren Azem Gashi.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Tøyser med albanske fordommer

Gashi har lagd flest videoer på albansk, og på den albanske fansiden hans har han 55.000 følgere. Han har blitt en slags kjendis i Albania, og faren hans, Azem Gashi, er stolt av sønnen.

– Ja, jeg synes det er veldig fint. Han gjør som han selv vil, han presses ikke av oss, så det synes jeg er bra, sier faren.

Gashi tøyser med folks fordommer.

– Jeg kødder med våre fordommer, og jeg føler at det er lov.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Snøskredfaren nedgradert

  Etter ein periode med vesentleg snøskredfare i Vest-Telemark, er no faren nedgradert til moderat. NVE rår likevel folk til å vere varsame i bratte område.

 • Tjue skadde i trafikken i januar


  Tjue personar blei skadde i trafikkulukker i Telemark i januar. I same periode i fjor blei 8 personar skadde, syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at ingen miste livet i trafikken i Telemark i januar.

 • Arrestert etter hærverk

  Ein mann er arrestert, mistenkt for å ha gjort skadeverk på ni bilar hjå ein bilforhandlar på Kjørbekk. Frontrutene på førarsida er knust, og bilane har i tillegg skader i lakken, melder politiet.