NRK Meny
Normal

– Vi sitter inne og skjelver

– Dette er kjempeskummelt, sier Ingvild Gundersen (25) fra Skien, som befinner seg midt i kaoset etter bombene i Boston.

Ingvild Gundersen

Den norske studenten Ingvild Gundersen bor bare få minutters gange fra stedet der bombene eksploderte tidligere denne uken.

Foto: Privat

Store politistyrker driver nå en storstilt jakt på en av to brødre som er mistenkt for å ha stått bak bombeangrepene mot Boston maraton. Alle innbyggerne i Boston-området blir bedt om å holde seg innendørs.

– Ingen kan dra på skole eller jobb, så dette er kjempeskummelt. Jeg er veldig skjelven, sier Ingvild Gundersen til NRK nå i ettermiddag.

– Alt er usikkert

Gundersen går på Lesley university i nabobyen Cambridge, og bor omkring ti minutter i gåavstand fra der bombene eksploderte mandag.

– Jeg føler meg utrygg. Alle må være inne, og det er snakk om at det kan være bomber andre steder i byen, sier hun.

– Hvordan påvirker dette dere som bor i Boston?

– Folk i Boston er høylytte til vanlig, men de siste dagene har det vært en stille og spent stemning her. Det går mange rykter, og alt er usikkert. Folk snakker om hvem som har gjort det, og vi vet jo ikke om det kan skje noe mer.

(Teksten fortsetter under bildet)

Ingvild Gundersen

Gundersen forteller at hun føler seg utrygg, og at alle ha fått beskjed om å holde seg innendørs.

Foto: Privat

Holder seg inne

25-åringen sier at hun får mange bekymrede meldinger hjemmefra.

– Det er mange som har kontaktet meg på Facebook, blant annet.

– Hva sier du for å berolige dem?

– At jeg holder meg til det som politiet sier, og at jeg ikke tar noen sjanser.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.