NRK Meny

Ingen studieavgift

Det blir ikke innført skolepenger for internasjonale studenter ved høgskolene. KrF vil ikke rokke ved gratisprinsippet i høyere utdanning, og fikk gjennomslag for det i forhandlingene om statsbudsjett. Regjeringen foreslo en studieavgift som kunne blitt opptil 100.000 kroner i året i sitt første budsjettforslag. Høgskolen i Telemark har mellom 70 og 80 utenlandske studenter, og kunne tapt mellom 5 og 10 millioner kroner.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK