NRK Meny
Normal

Ingen siktet etter 7-årings dødsfall

Politiet tar ikke ut siktelse i saken der en 7 år gammel jente døde i Skien. Politiadvokaten vil likevel ikke konkludere med at dødsfallet skyldtes en ulykke.

Gravstøtta til 7-åring i Skien

VIL TROLIG HENLEGGE SAKEN: Politiet i Skien vil trolig henlegge saken der en 7-åring ble funnet død i 2009.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Jenta døde i mai i 2009 og saken ble først henlagt som selvmord eller en ulykke.

Politiet gjenopptok etterforskningen etter at det ble tatt ut drapstiltalte i en tilsvarende sak, dødsfallet til Monika Sviglinskaja (8) i Hordaland.

Politiadvokat Jon Harald Borgen

Politiadvokat Jon Borgen ønsker ikke å si hva innstillingen fra politiet blir.

Foto: Petter Melsom / NRK

Det er ingen personer som er mistenkt eller siktet i saken. Saken vil nå bli oversendt til statsadvokaten, som vil se om den avgjørelsen som ble tatt i 2009 skal stå ved lag, eller om det er grunn til å endre avgjørelsen, sier politiadvokat Jon Borgen til NRK.

Det var Varden som først omtalte saken.

Politiet har avhørt alle vitner fra 2009 på nytt, og gått igjennom alle lydopptak av avhørene fra den gangen. I de avhørene som har blitt foretatt på annet språk er vitneavhørene tolket på nytt, forteller Borgen.

Vil ikke si utfallet

Borgen vil ikke si til NRK hva innstillingen fra politiet blir i saken.

– Hadde politiet ment at det var grunnlag for å mistenke eller sikte noen i saken, hadde vi også lagt til grunn at det hadde skjedd et straffbart forhold.

Da saken ble tatt opp igjen i fjor høst mente politiet at mange biter ville være på plass innen november, men saken har drøyd ut i tid.

– Det var mer arbeid enn vi hadde sett for oss, og vi har også vært avhengig av samarbeid med KRIPOS og Rettsmedisinsk institutt. Derfor har denne saken dessverre tatt lengre tid enn det vi så for oss.

Bygget der 7-åringen bodde

Hendelsen skjedde i Skien i 2009.

Foto: Marie Roksund / NRK

Naboer krevde svar

Det var 21. april 2009 politiet fikk melding om at en jente hadde fått hjertestans hjemme i en leilighet på Falkum i Skien. Hun ble fraktet til sykehus, hvor hun lå i koma frem til hun døde 12. mai.

Politiet konkluderte med at jenta døde etter en ulykke i hjemmet, ved at hun hadde hengt seg selv og blitt kvalt. I september i år gjenopptok politiet saken, etter at ansatte innad i politiet så likhetstrekk med Monika-saken i Hordaland.

NRK har tidligere snakket med flere naboer, som mener politiet gjør en stor feil om de henlegger saken.

– Jeg håper at denne saken nå kommer opp en gang for alle og at rettferdigheten seirer, fortalte en tidligere nabo til NRK. Naboen er overbevist om at jenta ikke døde i en ulykke.

 • Kan komme snø i helgen

  Laster Twitter-innhold
 • Kommer ikke til å stanse arbeidet

  Kulturminneavdelinga i Telemark fylkeskommune kommer ikke til å stanse arbeidet med å bygge nye Østre Porsgrunn kirke. Det skriver Eystein M. Andersen i ett svar til Grenland politistasjon som etterforsker anmeldelsen for brudd på kulturminneloven.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.