NRK Meny
Normal

Ingen dramatisk streik

Politiet i Telemark streiket på lik linje med resten av landets politifolk i dag. Heldigvis var det ingen dramatiske hendelser i fylket mens aksjonen pågikk.

Leif Myrtvedt og Anne Rygh Pedersen
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

Meldingen om strømbrudd og fare for overoppheting på Scanwafer på Herøya i Porsgrunn var det eneste som minnet om dramatikk under streiken i dag.

Operasjonssentralen fikk ingen henvendelser over nødtelefonen, og få ringte sentralbordet.

Lettet politimester

- Jeg hadde trodd det var mer publikum som skulle ringe, men de har tydeligvis fått med seg hva som skjer, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Leif Myrtvedt.

Også politimester Anne Rygh Pedersen opplevde dagen som oversiktelig og vellykket.

- Jeg synes det har gått greit. Jeg er lettet for at vi ikke har fått de store situasjonene i denne perioden, for det er klart det hadde vært krevende for oss å håndtere det selv om vi skulle stått på hodet for og fått det til, sier hun.

- Må ta oss på alvor

Politiets Fellesforbund streiket i protest mot at regjeringen uten forhandlinger vil unnta politifolk fra reglene i Arbeidsmiljøloven om hviletid.

Over hundre politifolk hadde i den anledning samlet seg i kantina på politihuset klokken elleve i formiddag.

- Vi skal ha et lite møte her. Jeg skal informere om hvorfor vi streiker, men det blir ikke noe stort opplegg, sier klubbleder i Politiets fellesforbund i Telemark, Tor Ragnar Steffensen.

- De må ta oss på alvor, for dette går ikke over før det skjer noe, sier han.