NRK Meny
Normal

Ingen dramatisk streik

Politiet i Telemark streiket på lik linje med resten av landets politifolk i dag. Heldigvis var det ingen dramatiske hendelser i fylket mens aksjonen pågikk.

Leif Myrtvedt og Anne Rygh Pedersen
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

Meldingen om strømbrudd og fare for overoppheting på Scanwafer på Herøya i Porsgrunn var det eneste som minnet om dramatikk under streiken i dag.

Operasjonssentralen fikk ingen henvendelser over nødtelefonen, og få ringte sentralbordet.

Lettet politimester

- Jeg hadde trodd det var mer publikum som skulle ringe, men de har tydeligvis fått med seg hva som skjer, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Leif Myrtvedt.

Også politimester Anne Rygh Pedersen opplevde dagen som oversiktelig og vellykket.

- Jeg synes det har gått greit. Jeg er lettet for at vi ikke har fått de store situasjonene i denne perioden, for det er klart det hadde vært krevende for oss å håndtere det selv om vi skulle stått på hodet for og fått det til, sier hun.

- Må ta oss på alvor

Politiets Fellesforbund streiket i protest mot at regjeringen uten forhandlinger vil unnta politifolk fra reglene i Arbeidsmiljøloven om hviletid.

Over hundre politifolk hadde i den anledning samlet seg i kantina på politihuset klokken elleve i formiddag.

- Vi skal ha et lite møte her. Jeg skal informere om hvorfor vi streiker, men det blir ikke noe stort opplegg, sier klubbleder i Politiets fellesforbund i Telemark, Tor Ragnar Steffensen.

- De må ta oss på alvor, for dette går ikke over før det skjer noe, sier han.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.

 • Hytteslagsmål

  Politiet reiste i går kveld til eit slagsmål i Haukeligrend. Ein person hadde slått seg vrang, mannen var berusa. Gjerningsmannen fekk sjølv nokre skadar, og vart fyrst sjekka av helsepersonell, før han vart han sendt vidare til Sjukehuset Telemark.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.