Ingefær er en rot som inneholder mange virksomme stoffer. Min bestemor tygde på tørka ingefærrøtter for å beskytte seg mot spanskesyken. Det er ikke spanskesyken vi ønsker å helbredes fra i dag. Men, drikker du denne drikken, kan du forebygge og lindre en lei forkjølelse. Det mener ingefærdrikkekspert, Elin Juvik.
Ingefærdrikk med mange muligheter
Det viktigste når du brygger deg en ingefærdrikk, er å bruke godt med frisk ingefær. Skjær den i tynne skiver for da siver det ut mye saft i vannet. Hell vann som rekker til to store kopper i en kjele. Ha ingefærbitene i kjelen. Det er viktig å ha ingefær med på oppvarmingsprosessen.
Når vannet koker har du flere muligheter. Bruk gjerne ingefærvannet i nypete og smakssett med sitron og honning. Det smaker også godt med solbærsaft, grapefruktjuice og fersk grapefrukt. Mulighetene er mange!