NRK Meny
Normal

Pike, vin og sang

Da plateaktuelle Ingebjørg Bratland studerte bodde hun i hybel på aldersheimen. Der fikk hun sans for portvin.

Ingebjørg Bratland

Med mange band og en travel musikalsk karriere passet hybel på eldresenteret bra for Ingebjørg Bratland.

Foto: NRK

Ingebjørg Bratland fra Vinje er aktuell med sin første soloplate. Lørdag gjestet hun Lindmo på NRK 1 og fortalte blant annet om hybeltilværelsen på aldersheimen.

– Jeg reiste hjem til rommet mitt på eldresenteret. Det var rom med dostol. Og internett på gangen.

Havregrøt og portvin

Tilbudet dukket opp i forbindelse med at studenthjemmet var under oppussing.

Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland har blant annet samarbeidet med Espen Lind på sin nye plate 'Berre meg'.

Foto: NRK

Ingebjørg Bratland var opptatt med skole og musikalsk karriere. Hun syntes det passet bra å bo i rolige omgivelser. Hun ble kjent med de andre beboerne, og nabodama pleide å invitere til kveldsmat.

– Det var koselig. Det var alltid havregrøt og kanskje et lite glass portvin. Og jeg er fremdeles veldig glad i portvin.

Da hun fikk en lapp på døra med spørsmål om hun ønsket større rullatorparkering, fant hun ut at det var på tide å flytte ut og kjøpe seg egen leilighet.

"Berre meg"

Ingebjørg Bratland er klar med sin første soloplate: "Berre meg". Hun har blant annet samarbeidet med Espen Lind i produksjonen.

Det er den første soloplata Bratland gir ut, men i Lindmo fortalte hun om fire soloplater som hun har spilt inn tidligere.

– Jeg er ekstremt selvkritisk, så jeg har laget fire plater som alle har blitt forkastet.

(artikkel fortsetter under video)

Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland fremfører «Dette landet» under åpningen av grunnlovsjubileet på Eidsvoll 16. februar 2014.

Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland fremfører «Dette landet» under åpningen av grunnlovsjubileet på Eidsvoll 16. februar 2014.

Brødsmell på turné

Forrige plate ("Heimafrå") lagde hun med Odd Nordstoga, og de to turnérte med 150 konserter på små og store steder i Norge.

– Vi spilte i grendehus, bygdehus og ungdomshus. Og vi kunne ikke be lokale arrangører om treretters middag og vin. Men brød kan man be om, sier Bratland som har gått på en brødsmell.

Det ble brød til frokost, lunsj, før konserten og etter konsertene. Da hun kom hjem fant hun ut at hun har cøliaki og i praksis er allergisk mot brød.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.