NRK Meny
Normal

Bratland: – Lakenskrekk gir gode låter

OSLO (NRK): Ingebjørg Bratland fra Edland i Vinje er ute med ny plate, hvor de fleste låtene er skrevet om natta.

Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland fra Vinje slipper i dag sin andre soloplate.

Foto: Elin Martinsen / NRK

– Det handler ikke om at jeg er en sånn romantisk rødvinsdrikkende låtskriver, jeg har rett og slett lakenskrekk, sier Ingebjørg Bratland.

I dag kommer Bratland sitt andre soloalbum, som har fått navnet "Månesinn".

– Det er nok et ganske nytt ord, men det klinger fint, og månen har vært min følgesvenn når jeg har skrevet låtene om nettene, så det passer ganske bra, sier hun, som har skrevet ni av de ti låtene selv.

Les også: Lillebror: – Kom deg heim til skuterdressen

En ekstra dimensjon

Hun hadde ikke trodd hun kom til å skrive låtene selv, men med støtte fra produsentene Espen Lind og Geir Hvidsten fikk hun tilbake troen på låtskriverkunsten.

– Jeg trodde jeg var best til å synge, men viste noe av materialet til produsentene som var veldig positive, så da blei det slik, smiler Bratland.

Og det gir en ekstra dimensjon å presentere låter hun har skrevet selv.

– Jeg føler at det blir en ekstra dybde og en ekstra spenning i tekstene jeg skal formidle, når det er noe jeg har skrevet selv. Pluss at det gir litt prestasjonsangst.

Personlige tekster

Bratland henter inspirasjon fra personlige opplevelser og eget liv når hun skriver. Blant annet låten "Vink", som handler om mannen i naboleiligheten.

– Når jeg ikke er ute og spiller, er jeg i leiligheten og driver dank eller skriver musikk, også var det en mann i naboblokka som jeg stadig prøvde å vinke til, men fikk aldri noe kontakt, sier Bratland.

Også i låte "Oslonatta" går hun inn i seg selv, og skriver om ensomhet og hjemlengsel.

– Det kan av og til bli litt tungt å være aleine, særlig om natta. Oslo er jo en stor by med mye lyd og leven, og da lengter jeg hjem til fred og ro i Edland, avslutter Ingebjørg Bratland.

  • Vant 5-3

    Notodden slo Fredrikstad 5-3 hjemme lørdag kveld og rykker opp til 1. divisjon. FFK rykker ned til 2. divisjon etter tapet.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.