NRK Meny
Normal

– Det er litt sirkus med tattoo

Ingebjørg Bratland skal på scenen sammen med 799 andre.

Sangeren Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland er en travel artist. Oslo denne helgen, og New York neste helg.

Foto: Ukjent

I helga er Ingebjørg Bratland hovedsolist under Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum. Nå er det hektisk aktivitet i kulissene og på det store golvet under prøvene. Det er ikke plass på den vanlige scenen når alle skal spille og drille.

– Her er det folk fra hele verden. Det er uniformer i alle farger og fasonger, sier sangeren fra Vinje som også skal sette sitt preg på militærtattooen.

Ingebjørg Bratland avslører at det er stor forskjell på disse musikerne og det musikkmiljøet hun er vant til.

Om somlekopper

– De holder tida i motsetning til de somlekoppene jeg kjenner, flirer 23-åringen før hun påstår at hun er ganske flink til å passe tida.

Tor Endresen

Tor Endresen er også solist i Oslo Spektrum under militærtattoen.

Arrangørene forteller at det er verdenseliten av militærmusikere fra Japan, USA, Tyskland, Estland, Danmark og Sverige blant annet som er samlet der nå. De norske representantene kommer fra Forsvarets stabsmusikkorps, Kongelig norske marines musikkorps og Hans Majestet Kongens Garde.

Det er ikke mye militært over det Ingebjørg Bratland skal framføre. Hun skal synge Folkestadvisa fra Telemark sammen med Forsvarets stabsmusikkorps.

– Og så skal jeg synge «Solveigs sang» av Edvard Grieg. Da skal tretti søte jenter fra Estland danse rundt meg. Det blir ikke den klassiske versjonen. Jeg gjør det på min måte.

Then she takes Manhattan...

I finalenummeret blir det «Kom mai, du skjønne milde» med alle de 800 musikerne og sangerne på scenen samtidig. Da er det lett å drukne i all lyden, men den unge sangeren vet hvordan hun skal klare den utfordringen.

– Jeg bruker ørepropper som jeg stikker langt inn i øret.

Når det siste showet i Spektrum er over på søndag, må hun hjem og pakke. 17. mai skal Ingebjørg Bratland, Odd Nordstoga, DeLillos og en rekke andre norske artister sørge for god stemning i New York for norskamerikanere og alle som måtte befinne seg på 52. Street.

– Så bur du i byen, så kom å feire med oss då vel! Hipp hipp! skriver hun på nettsiden sin.


  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
  • Sjåfør får kjøreforbud

    Vogntogsjåføren som ble pågrepet i Brevik i går kveld har av politiet fått et forelegg på 14.000 kroner. Ifølge TA har sjåføren også fått kjøreforbud i Norge i tre måneder for å ha hindret trafikken. Køen stod stille i nesten tre timer i går kveld.

  • To år fengsel for vald

    Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to års fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

  • Personbilar kan passere på Fv. 355

    På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.