NRK Meny
Normal

Ikke vann hagen din!

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til å spare på vannet etter den største vannlekkasje i kommunens historie mandag denne uken.

Plen

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til forsiktig bruk av vann frem til torsdag 9 juni, og å unngå hagevanning.

Foto: www.colourbox.com

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til forsiktig bruk av vann frem til torsdag 9 juni, og å unngå hagevanning.

Redusert kapasitet

Årsaken er vannlekkasjen tidligere denne uken som har redusert forsyningskapasiteten. Det skriver Hege Schjøth Øverås, Kommunikasjonsrådgiver i Porsgrunn kommune, i en pressemelding.

Brudd på hovedvannledningen

Mandag kveld lå flere hus delvis under vann i den sørlige delen av Porsgrunn på grunn av den største vannlekkasjen i kommunen noensinne som skyldtes brudd på hovedvannledningen.

Vannlekkasje i Porsgrunn

En huseier på Skjelsvik fikk vann i kjelleren og hagen totalskadd etter lekkasjen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Beredskapssjef i Porsgrunn kommune, Fred Inge Skjærum, sier at 20–30 hus er berørt etter lekkasjen. Et par av husene på Skjelsvik ble svært skadet, og vil trolig regnes ubeboelige i en god stund.

Kommunen anbefalte mandag kveld alle innbyggerne å koke drikkevannet sitt. Drikkevannet har siden blitt klarert i hele kommunen.

Les også:

 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.

 • Fleire innbrot i Porsgrunn

  Politiet melder om fleire innbrot i Porsgrunn. To dyre terrengsyklar er stolne frå ein bod, og ein bil er forsøkt stolen på Heistad.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.