NRK Meny
Normal

Ikke vann hagen din!

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til å spare på vannet etter den største vannlekkasje i kommunens historie mandag denne uken.

Plen

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til forsiktig bruk av vann frem til torsdag 9 juni, og å unngå hagevanning.

Foto: www.colourbox.com

Porsgrunn kommune oppfordrer innbyggerne til forsiktig bruk av vann frem til torsdag 9 juni, og å unngå hagevanning.

Redusert kapasitet

Årsaken er vannlekkasjen tidligere denne uken som har redusert forsyningskapasiteten. Det skriver Hege Schjøth Øverås, Kommunikasjonsrådgiver i Porsgrunn kommune, i en pressemelding.

Brudd på hovedvannledningen

Mandag kveld lå flere hus delvis under vann i den sørlige delen av Porsgrunn på grunn av den største vannlekkasjen i kommunen noensinne som skyldtes brudd på hovedvannledningen.

Vannlekkasje i Porsgrunn

En huseier på Skjelsvik fikk vann i kjelleren og hagen totalskadd etter lekkasjen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Beredskapssjef i Porsgrunn kommune, Fred Inge Skjærum, sier at 20–30 hus er berørt etter lekkasjen. Et par av husene på Skjelsvik ble svært skadet, og vil trolig regnes ubeboelige i en god stund.

Kommunen anbefalte mandag kveld alle innbyggerne å koke drikkevannet sitt. Drikkevannet har siden blitt klarert i hele kommunen.

Les også:

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vinje-senteret får pengar

  Nynorsk kultursentrum gler seg over pengar til innhald i Vinje-senteret for dikting og journalistikk. – Det er eit nytt stort steg for oss, seier Ottar Grepstad i Nynorsk kultursentrum etter at Stortinget no løyver 1,6 millionar til Vinje-senteret.

 • Erkjenner straffskuld for likskjending

  Dottera til Kari Grønnestad, som blei drepen i 2015, erkjenner straffskuld for likskjending. Kvinna har tidlegare vore siktet for drapet på mora. I august i år blei dottera og sambuaren tiltalt for likskjending, skriv TA.

  Søk etter død kvinne i Skienselva
  Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK