NRK Meny
Normal

Ikke dømt for drap

38-åringen ble sammen med en 32 år gammel mann, i tingretten, dømt til 13 års fengsel for drap. Etter ankesaken er den 38 år gamle mannen frikjent for drapet, men må likevel sone.

Magne Sigmund Hanssen

En av de to mennene som var dømt for drapet av Magne Sigmund Hanssen er nå frifunnet for drapet.

Foto: Scanpix/privat

Få dager før ankesaken skulle opp i lagmannsretten trakk den 32 år gamle mannen anken. Han må dermed sone dommen på 13 år, som også 38-åringen ble dømt til i tingretten.

– Vi er veldig tilfreds med at han er frifunnet for drap. Det er det vesentlige. Nå har lagretten sagt at han skal dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge, og det er greit, sier forsvarer Henrik Bliksrud.

Henrik Bliksrud

Forsvarer Henrik Bliksrud er glad for at hans klient er frifunnet for drap.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Begge de to rumenerne skal ha vært involvert i et basketak da Magne Sigmund Hanssen (64) ble drept og senere dumpet i Gunneklevfjorden.

Etter at Hanssen var død ble han pakket i plastsekker, og samme kveld eller natt til 22. april dumpet i Gunneklevfjorden. Hanssen ble funnet der 23. mai samme år, skriver tingretten i dommen.

Les også:

Ba om sju års fengsel

– Under prosedyren i går prosederte jeg for drap. Det er opp til lagretten å si ja, eller nei. Lagretten sa nei. Det må jeg, og vi i påtalemyndigheten ta til etterretning, sier aktor Håvard Kalvåg.

Håvard Kalvåg
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Kålvåg la ned påstand om sju og et halvt års fengsel for rumeneren. Mens forsvarer Bliksrud ba om at tiltalte måtte anses på mildeste måte.

– Denne saken har vært preget av et nokså magert bevisbilde. At den andre tiltalte, som nå er dømt til 13 års fengsel, trakk anken har nok gjort det lettere for lagretten å vurdere min klients sak. At retten har valgt å ikke dømme forteller vel at de mener min klient har vært mindre delaktig i det som skjedde, sier Bliksrud.

På mandag kommer dommen fra lagmannsretten.

Les også: