NRK Meny
Normal

Idrettskretsen: – Tror ikke mange savner spilleautomatene

– De økonomiske vilkåra for idretten i Telemark har aldri vært bedre. Det mener leder av Telemark idrettskrets, Trond Inge Haugen. Han tror ikke på noe stort savn etter spilleautomatene.

Fotball. Illustrasjon.

For åtte år siden mistet idrettsforeninger spilleautomater som inntektskilder.

Foto: NRK. / NRK

Haugen mener støtten fra Staten er større enn inntektene som idretten hadde fra spilleautomater for få år siden.

Mistet automatene

Trond Inge Haugen

Trond Inge Haugen i Telemark idrettskrets mener vilkårene for idretten i Telemark aldri har vært bedre enn nå.

Foto: Knut Magne Momrak / NRK

Haugen har beregnet at idrettsforeninger i Telemark vil få over 30 millioner kroner i støtte i 2015. Det dreier seg om lokale aktivitetsmidler som skal gå til barn og unge, grasrotandelen og tilbakebetaling av moms på varer, tjenester og anlegg.

For åtte år siden mistet idrettsforeninger spilleautomater som inntektskilder. Siden da har idretten fått mer i direkte støtte, som en større andel av overskuddet fra Norsk Tipping.

Derfor tror Haugen at det er få klubber som savner spilleautomatene.

– Jeg tror ikke det er mange som savner dem. Jeg tror de fleste idrettslagene synes at den ordningen vi har nå veldig fin, sier han.

Halvor Berg-Hanssen

Halvor Berg-Hanssen i Gjerpen tror savnet etter automatene varierer fra klubb til klubb.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Lokale variasjoner

Men daglig leder i Gjerpen håndball, Halvor Berg-Hanssen, sier det fremdeles er krevende å få inn nok penger. Han tror ikke støtteordningene dekker inntektene som klubbene tidligere hadde fra spilleautomater.

– Jeg er ikke helt enig med kretsen. Det er nok store lokale variasjoner. Noen klubber var nok veldig flinke med automatene sine og dro inn gode penger på dem, mens andre kanskje ikke var fullt så flinke, sier han, og fortsetter:

– Det er godt mulig at totalbildet viser en bedre økonomi, men nede på klubbnivå så tror jeg det er like store forskjeller nå som før, sier han.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.