NRK Meny
Normal

Får drive sykehus på Rjukan likevel

RJUKAN (NRK): Det privateide Ibsensykehuset har fått godkjenning til å drive sykehus på Rjukan, og vil komme i gang så raskt som mulig.

Ibsensykehuset kommer på Rjukan

Tinn-ordfører Steinar Bergsland, Leif Næss fra Ibsensykehuset, Kristin Ørmen Johnsen (H) fra Helse og omsorgskomiteen og Bård Hoksrud (Frp), i helse og omsorgskomiteen, til vanlig eldrepolitisk talsmann i FrP hadde tatt turen til Rjukan i dag.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Etter at det ble vedtatt å legge ned driften ved Rjukan Sykehus, har det vært ledige lokaler ved sykehuset på Rjukan. Det har vært usikkert hva som skal skje med lokalene, og flere potensielle aktører skal ha vist interesse. Onsdag dag kom nyheten kom at det blir privateide Ibsensykehuset som skal drive det videre, i samarbeid med Sykehuset Telemark og Tinn kommune.

– Dette er veldig moro. Vi har nådd en milepæl her i dag, sier ordfører i Tinn, Steinar Bergsland.

Steinar Bergsland, og Leif Næss

Ordfører i Tinn, Steinar Bergsland, og daglig leder av Ibsensykehuset, Leif Næss, smilte stort da de i dag la fram nyheten om at det blir Ibsensykehuset som skal operere på Rjukan Sykehus.)

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Veldig fornøyd

Tilstede på dagens pressekonferanse var daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss, Knut Morten Johansen og Bård Hoksrud (Frp) og representant fra Helse og omsorgsdepartementet Kristin Ørmen Johnsen (H), og ordfører i Tinn, Steinar Bergsland.

Samtlige smilte stort da de la fram vedtaket i dag.

– Det har vært mye jobbing, så det er klart det er veldig hyggelig å få det gjennom med en gang. Det er et tillitsvotum til det arbeidet vi har gjort, sier daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss.

Ibsensykehuset på Rjukan

Tilstede på dagens pressekonferanse var daglig leder ved Ibsensykehuset Leif Næss, Knut Morten Johansen og Bård Hoksrud (Frp) og representant fra Helse og omsorgsdepartementet Kristin Ørmen Johnsen (H), og ordfører i Tinn, Steinar Bergsland.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Tett samarbeid

Modellen som departementet har godkjent kalles en OPS-modell (Offentlig – privat – samarbeid), og det blir et samarbeid mellom Ibsensykehuset, Sykehuset Telemark, og Tinn kommune.

Sykehuset vil da bestå av de statlige spesialisthelsetjenestene, kommunale funksjoner med legevakt, og nå privateide Ibsensykehuset, som skal drive med ortopedi og dagkirurgi.

– Et spennende samarbeid, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) fra Helse og omsorgskomiteen på Stortinget.

Ny modell

– Jeg tror ikke det er så mange sykehus i Norge som har akkurat denne kombinasjonen, så dette er nytt og spennende. Jeg tror folk kommer til å reise hit og se hvordan man har fått det til, sier Johnsen.

Daglig leder ved Ibsenhuset, Leif Næss, forteller at det krever nøye planlegging av hvordan driften skal bli videre, og han legger ikke skjul på at det er mye arbeid som gjenstår. Men at det blir bruk for flere folk, er det ingen tvil om. Fordi prosjektet enda er nytt, vil ikke Næss gi noe sikkert tall på hvor mange arbeidsplasser det vil bli, men han anslår mellom 30-40 arbeidsplasser.

Ibsensykehuset vil komme i gang på sykehuset på Rjukan så raskt som mulig.