NRK Meny
Normal

Hynne yppet seg i finalen

Oppdatert: Hedda Hynne dro store deler av finalen på 800 meter og satte ny personlig rekord med tiden 2.00.94. Det holdt til en syvende plass i EM.

Hynne
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Hun har aldri vært bedre enn hun er nå, sier trener Erik Sakshaug. Lørdag kveld gikk EM-finalen på 800 meter for kvinner. Skiens-kvinnen Hedda Hynne ble nummer to i sin semifinale på 800-meter med tiden 2.01,57 torsdag. Dermed ble hun direkte kvalifisert for EM-finalen på 800 meter lørdag kveld.

– Det er veldig åpent i dag, hun kan definitivt hevde seg i feltet. Hvis alt klaffer med taktikken og løpsopplegget kan hun nå langt opp i feltet, det er jeg ganske sikker på, sier treneren.

Har taktikken klar

Hedda Hynne og Erik Sakshaug

Hedda Hynne sammen med trener Erik Sakshaug. Treneren har stor tro på Hedda foran EM-finalen på 800 meter lørdag kveld.

Foto: Strindheim friidrett

Sakshaug mener det er to løpere som kanskje kan skille seg litt ut i finalen, som kan karakteriseres som favoritter, men bak dem er det åpent. Taktikken foran finalen er klar:

– Hedda skal gå offensivt ut, slik hun har gjort i både forsøket og semifinalen. Hun skal prøve å være offensiv i hodet. Det er veldig uforutsigbart hvordan de andre springer og hvordan de plasserer seg. Hun kan ikke gi noe ved dørene, men må gå aggressivt ut, sier Sakshaug.

De to dagene som har gått siden semifinalen viser at Hynne er i god form.

– Restitusjonen etter forsøket har gått bra, hun kjente ingenting i muskulaturen. Bra trening over lang tid gjør at hun er sterk nå, sier treneren.

Se semifinalen som ga Hynne finaleplass her:

Hedda Hynne løp en strålende semifinale på 800-meteren og kvalifiserte seg for EM-finalen.

Tror hun vil klare det norske kravet

Hedda Hynnes personlige rekord på 800 meter er 2.01,33. Det norske kravet for å kvalifisere til å være med i den norske OL-troppen er 2.00,00. Hun har med andre ord litt igjen for å kvalifisere seg til lekene i Rio. Men trener Sakshaug mener det er sannsynlig at hun klarer å komme under kravet.

– Jeg mener jo at hun har vist mer enn nok nå, i EM. Hun er under de internasjonale kravene og i semifinalen slo hun Natalija Lupu, som sprang under 2.00,00 for ni dager siden. Det viser jo at tidene trenger ikke å si noe om hvordan man gjør det et mesterskap, og i hvert fall ikke OL. Hvis løpsopplegget blir riktig, så er jeg ganske sikker på at Hedda vil ha mulighet til å springe under det norske kravet.

Selv var Hedda Hynne veldig fornøyd etter torsdagens semifinale.

Hedda Hynne låp en strålende semifinale på 800-meteren og kvalifiserte seg for EM-finalen. Hør intervjuet etter løpet her.

Finalen på 800-meter ser du på NRK1 ca. 21.40 lørdag kveld.

  • Pors vant og tapte

    Damelaget til Pors vant 25–24 borte mot Randesund i går. Det kom godt med ettersom de lørdag tapte 31–26 mot Våg.

  • Kolliderte med stjålne biler

    To unge menn er arrestert etter at de kolliderte med hver sin stjålne bil på Skotfoss. De to, en fra Skien og en fra Nome er tatt hånd om av politiet og bilene er tauet bort.

  • Leter etter savnet pasient

    En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.