NRK Meny
Normal

I hardtrening til multejakta

Før helga la Inge Nilsen fra Seljord ut en treningsvideo som til nå er sett av godt over 300.000. Den handler om noe så viktig som høstens multesesong og hvordan man kan forberede seg best mulig.

Inge Nilsen i Seljord innrømmer det gjerne, han er vill etter multer. Han liker å spise dem, men vel så viktig er jakten på det høstlige gull. Nå er det bare 100 dager igjen til årets sesong, og Nilsen har lagt seg i hardtrening. Han går i gummistøvler og bærer to bøtter med fem kilo i hver - på tredemølla. Denne treningsmetoden har nå nesten 100 000 personer fått med seg på nettet.

HIT: Inge Nilsens treningsvideo med multebøtter på tredemølla er hittil sett av drøye 300.00.

Seljordmannen innrømmer gjerne at han er vill etter multer. Han liker å spise dem, men vel så viktig er jakten på det høstlige gull.

Nå er det bare 100 dager igjen til årets sesong, og Nilsen har lagt seg i hardtrening. Han går i gummistøvler og bærer to bøtter med fem kilo i hver – på tredemølla. For at det ikke skal bli for lett, har han stilt tredemølla inn på 15% stigning og bestemt at han skal gå 6,5 kilometer i timen.

Kjedet seg i påska

Inge Nilsen

GODT FORBEREDT: Det er fortsatt 100 dager igjen til multesesongen, men Inge Nilsen har allerede lagt seg i trening.

Foto: Privat

– Jeg begynte nå i påska. Det var så stygt vær så da måtte jeg finne på noe. Jeg har ei tredemølle i kjelleren og så kom jeg på ideen om å trene med bøtter, ryggsekk, støvler og fullt utstyr og se om det kan føre til noe framgang, sier han.

Nilsen forteller at han kan mye om multer. Det som skjer på facebook har han derimot ikke så god greie på, og skjønner ikke helt hvorfor treningsvideoen han la ut før helga er blitt en så stor hit.

– Jeg skjønner ikke at det kan ha blitt slik. Men det må være et eller annet med den videoen som er morsomt, sier multeplukkeren.

Hør Inge Nilsen i dagens morgensending

– Ingen snakker sant

Multesesongen er høytid. Den starter i midten av juli og varer en måneds tid. På en vanlig sesong plukker Inge Nilsen mellom 20 og 30 kilo multer, men det er ikke nødvendigvis den sprekeste multeplukkeren som finner mest.

– Nei, det er de som kjenner plassene og er noen lurifakser som får mest ut av multetia. Alt med multer er veldig hemmelig. Det er ingen som snakker sant når vi snakker om multer, så en må liksom plundre på så godt en kan sjøl, forteller han.

Hemmelig

Til nå er det drøye 300.000 som har sett Inge Nilsens facebook-video, som har fått navnet «Oppkøyring til møltesesongen Del 1». Betyr det at det kommer en del to?

– Det kan ikke jeg si her og nå. Det er snakk om en del to, men hva den vil inneholde er foreløbig hemmelig, sier multeplukkeren fra Seljord.