NRK Meny
Normal

Samboeren tilbake i drapssiktedes leilighet

SKIEN (NRK): Her går mannen som hevder samboeren drepte sin mor, inn i leiligheten der drapet skal ha skjedd.

Her er samboeren til den siktede i drapet på Kari Grønnestad tilbake i leiligheten i Skien.

TILBAKE I LEILIGHETEN: Her er samboeren til den siktede i drapet på Kari Grønnestad tilbake i leiligheten i Skien.

Samboeren har i dag vært med på rekonstruksjonen og forklart i detalj hva som skjedde i leiligheten for tre år siden.

Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan sier dagens rekonstruksjon var nyttig.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Sammen med flere etterforskere, politifolk, teknikere og forsvarere kom samboeren til leiligheten som ligger i Skien sentrum. Han ble avbildet av pressen før han forsvant inn døren der han frem til i april bodde med den nå drapssiktede datteren til Grønnestad.

Politiadvokat Guro Siljan sier til NRK at de ble tidligere ferdig med rekonstruksjonen enn de hadde trodd.

– Vi visste ikke hvor lang tid denne rekonstruksjonen ville ta, så vi satte av hele dagen. Samboeren har gitt en forklaring på hva han mener skjedde.

Ønsker flere svar

Formålet med onsdagens rekonstruksjon i samboerparets leilighet i Skien sentrum, der drapet skal ha funnet sted, var ifølge politiet å få en mest mulig detaljert forklaring fra 34-åringen.

– Vi tenker at denne rekonstruksjonen var nyttig for etterforskningen. Det gikk som forventet, sier Siljan.

Det var tilbake i 2012 Kari Grønnestad (56) ble meldt savnet etter at hun skulle ta bussen hjem til samboeren sin. I april i år ble hennes levninger funnet dumpet i et hundebur i Skienselva. Datterens samboer, en 34 år gammel mann, er siktet for brudd på hjelpeplikten.

Bakgrunn: Les alt om Grønnestad-saken

Krimteknikere går inn i leiligheten i Skien

Her går krimteknikerne inn i leiligheten til samboerparet i Skien. Politiet mener at det er i denne leiligheten Kari Grønnestad ble drept.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Voldsom opplevelse

Politiet holdt vakt utenfor leiligheten til det siktede samboerparet under rekonstruksjonen. 34-åringens forsvarer, Tollef Skobba, sier det var sterkt for den siktede å være tilbake i leiligheten.

Tollef Skobba

Tollef Skobba, 34-åringens forsvarer i drapssaken, sier klienten hans fikk fram det han ønsket under rekonstruksjonen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Det ble en voldsom opplevelse for han å være tilbake på dette stedet, og voldsomt å forklare i detalj hva han mener skjedde den gangen. Det var også mye folk til stede som han ikke kjente, så da ble det et ekstra trykk. Han var sliten, men fikk fortalt det han skulle, og fikk frem alle de viktige detaljene, sier Skobba.

Han sier at hans klient ikke hadde sovet før rekonstruksjonen onsdag.

– Han hadde ikke sovet noe, han hadde sittet oppe og ventet til jeg kom, sier Skobba.

Politiadvokat Guro Siljan sier de valgte å holde rekonstruksjonen i leiligheten, og ikke ved og i Skienselva der Grønnestad ble funnet, på bakgrunn av samboerens forklaring.

– Etterforskningen nærmer seg nå slutten. Vi mangler en endelig obduksjonsrapport.

Hevder samboeren endret forklaring

Holager

Ellen Holager Andenæs representerer den drapssiktede kvinnen (31). Andenæs deltok også på rekonstruksjonen i Skien i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Forsvarer for den drapssiktede kvinnen, Ellen Holager Andenæs, var også til stede under dagens rekonstruksjon. Hun mener den siktede samboeren har endret på sin forklaring.

– Han har justert forklaringen sin ikke helt ubetydelig etter min oppfatning. Jeg mener jo at min klients troverdighet og hennes versjon er styrket etter det som har skjedd i dag, sier Holager Andenæs til NRK.

Den drapssiktede kvinnen nekter for å ha utført drapet og mener det er samboeren som har gjort det.

Politiadvokat Guro Siljan og forsvarer Tollef Skobba sier til NRK at de mener den drapssiktedes samboer ikke endret forklaring under dagens rekonstruksjon.

Politiet på plass utenfor leiligheten i Skien

Politiet holdt vakt utenfor samboerparets leilighet i Skien onsdag morgen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK
 • Frykter for barnas sikkerhet

  Elever og ansatte ved Kjølnes ungdomsskole er bekymra over at Vegvesenet har utsatt å lage en ny undergang ved Lilleelvkrysset i Porsgrunn. De er redde for sikkerheten til barn og unge som ferdes i området, og som har dette som skolevei.

 • Flere bruker kyststien i Bamble

  Bedre merking og tilrettelegging med broer og trapper har ført til en kraftig økning i bruken av kyststien i Bamble. Det siste året har mer enn 42 000 turgåere passert telleapparatet på kyststien langs Langesundhalvøya.

 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.