NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Hykkerud feiret i hjembyen

NOTODDEN (NRK): En tydelig rørt Joakim Hykkerud ble i kveld feiret av barn, unge og voksne i håndballmiljøet i Notodden.

En tydelig rørt Joakim Hykkerud ble feiret i hjembyen Notodden i dag.

– Jeg er utrolig stolt av å komme fra Notodden, sier Joakim Hykkerud, mens hundrevis av barn roper navnet hans og jubler.

Håndballstjerna er hjemme etter et imponerende europamesterskap, og ble i dag satt pris på av unge, lovende håndballspillere fra bluesbyen.

– Jeg er så takknemlig, tusen takk til alle som har møtt opp, dette betyr veldig mye for meg, fortsetter Hykkerud, før han må levere mikrofonen til Notodden-ordfører Gry Fuglestveit Bløchlinger.

Gjennombrudd på landslaget

For mens håndball EM i Polen ble det norske herrelandslagets definitive gjennombrudd på håndballbanen, ble det også et personlig gjennombrudd for Joakim Hykkerud.

29-åringen har spilt proffhåndball i Tyskland i mange år, blitt kåret til ligaens beste strekspiller flere ganger, men har måttet vente på gjennombruddet på landslaget.

– Det er litt tilfeldig at det kom nå egentlig. Bjarta Myrhol ble skadet, noe som førte til at jeg fikk spille mer enn planlagt, også gikk det jo ganske bra, smiler Hykkerud, som hadde best uttellingsprosent av alle i EM.

 • Fortsatt stengt

  Fylkesvei 37 er lørdag kveld fortsatt stengt ved Fåne/Presturatunnelen på grunn av fare for ras. Klokken 21 skal det foretas en ny vurdering av stedet, opplyser vegvesenet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 364.

 • Geolog skal undersøke rasfaren

  Fylkesvei 37 er stengt ved Fåne/Presturatunnelen, foreløpig frem til klokken 18.00 på grunn av fare for ras. Klokken 18 skal en geolog vurdere rasfaren. Omkjøringsvei er fylkesvei 364.

 • Vei stengt på grunn av rasfare

  Tinnsjøveien er stengt inntil videre ved Fåne/ Presturatunnellen på grunn av rasfare. Vegtrafikksentralen er varslet, og skal undersøke stedet.

 • Brannvesenet rykker ut til sjukehus

  Brannvesenet rykker ut til Sjukehuset Telemark etter varsel frå ein automatisk brannalarm på staden.