NRK Meny
Normal

Anbefaler å legge ned støperi

Hydros ledelse anbefaler overfor Hydros styrende organer at magnesiumstøperiet i Porsgrunn stenges.

I en pressemelding skriver Norsk Hydro at bakgrunnen er grunnleggende endringer i de globale markedsforholdene for legert magnesium.

Allerede i februar i år meldte Hydro at magnesiumstøperiet i Porsgrunn var i alvorlige vanskeligheter, og markedsforholdene i årets første kvartal har ytterligere forverret problemene

Billigere magnesium fra Kina

Styreleder i Hydro Magnesium Porsgrunn AS Arne Skoland, sier at kinesiske leverandører av legert magnesium fortsetter å styrke sin stilling i det europeiske markedet ved å selge til lavere priser enn de er i stand til. Dermed makter ikke magnesiumstøperiet i Porsgrunn lenger å oppnå priser som gir tilstrekkelig lønnsomhet.

-I forståelse og samarbeid med de ansattes organisasjoner er det gjennomført ny vurdering av situasjonen og mulige løsninger. Mange gode tiltak er blitt identifisert, men med de nye markedsforholdene ser vi imidlertid ingen mulighet for å fortsette driften ved magnesiumstøperiet i Porsgrunn, konkluderer Skoland.

Anbefaler å legge ned

Hydros ledelse vil derfor anbefale overfor Hydros styre at magnesiumstøperiet i Porsgrunn avvikles. De ansatte vil bli overført til Herøya Industripark, som også får ansvaret for omstillingen.

Produksjonsutstyret vil inntil videre bli stengt, men ikke fjernet.

De omlag 60 ansatte ble i dag orientert om anbefalingen om å stenge støperiet. Endelig beslutning vil bli tatt av Hydros bedriftsforsamling.

 

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.