Gerd Elin Bodvin fra Tjøme kårer sei til sin favorittfisk. Denne retten er en forenklet verson av en oppskrift der man egentlig skal bruke steinbitt. Men, sei blandet med litt torsk gjør absolutt samme nytten.
Fisk og krydder
Tin en frossen seifilet, hvis du har tid. Hvis ikke, kan du bruke frossen filet. Hvor mye fisk du trenger, avhenger av hvor mange som skal spise. Bland gjerne fiskeslag i denne retten. Smør en ildfast form med smør og ha litt hakket løk under og over fisken. Ha også på salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Gerd Elin er glad i litt sterke smaker, så hun drypper over litt Tabasco eller cayennepepper.
Grønnsaker
Det er spesielt to grønnsaker som smaker godt i denne retten. Det er fennikel og sellerirot. Gerd Elin skjærer sellerirota med ostehøvel for at skivene skal bli tynne og lekre. Fennikelen skjærer hun også i tynne skiver. Grønnsakene skal i formen sammen med fisken og da er det lurt at skivene er tynne. Da blir nemlig fisken ferdig samtidig med at grønnsakene blir møre.
Det våte element
I fiskeformen kan du bruke fløtemelk eller bare fløte. Gerd Elin synes kokosmelk, som du får kjøpt på boks, er et like godt alternativ. Husk at det skal være rikelig med saus, så du må ihverfall ha to bokser til en stor form. Ha også i 1 dl med tørr hvitvin hvis du har. Da blir det ekstra godt. Til slutt drysser du over litt revet ost, gjerne parmesan. Stek fisken på 200 grader i 20 til 30 minutter og server med poteter eller ris. Velbekomme