NRK Meny
Normal

Hvit eller grønn påske - mulighetene er mange!

Kyst, by eller fjell. Årets påske på kan gi deg fulladede batterier. Det er ledig overnatting flere steder på fjellet. Ved kysten er våren i full blomst og i flere byer kan du nyte vårsola ute.

Raulandsfjell byr på bratte bakker og gode snøforhold

Raulandsfjell byr på bratte bakker og gode snøforhold.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

En god værmelding hjelper på å komme i feriemodus, og yr.no melder om bra vær, i hvert fall på Østlandet. I år er mulighetene mange. På fjellet er det godt med snø, samtidig har en mild vinter gjort at våren har kommet rekordtidlig langs kysten.

Søker du en tradisjonell fjellpåske med snø, er det ennå ledig flere steder i høyfjellet. En sjekkerunde NRK har gjort viser at du kan få overnatting i rom eller hytter ved Raulandsfjell, Rauland, Vierli, Vrådal, Gaustablikk, Gol, Hemsedal, Ål, Beitostølen og Hafjell.

Gode snøforhold og utsikt fra Raulandsfjell.

Gode snøforhold og utsikt fra Raulandsfjell.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Sosialt og moro

Påsken er høysesong for arrangementer til fjells. I tillegg til hopprenn, skirenn og snøbrettkonkurranser, kan du oppleve moteshow og gratis konserter. Flere steder er det også mulighet for å kite, blant annet Haukeliseter fjellstue, Raulandsfjell og Finsehytta.

Marthe Isaksen, kommunikasjonsansvarlig ved Telemark Turistforening

Marthe Isaksen, kommunikasjonsansvarlig ved Telemark Turistforening.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

På Kalhovd turisthytte er det duket for familiepåske med helstekt lammelår.

– Denne hytta har en ny attraksjon i år, en egen husrev, forteller Marthe Isaksen ved Telemark Turistforening.

Isaksen sier at dugnadsånden har vært stor i forkant av påsken.

Godt merka løyper

– Folk har jobbet på spreng for å få kvistet ferdig alle løypene. Vi har 4300 kilometer med løyper i Sør-Norge, sier Isaksen.

Kvistingen gir en god trygghet for turgåere, og på værutsatte steder er det bare en meter mellom hver kvist. Og en av fordelene når du går fra hytte til hytte i fjellet er at du alltid får plass når du kommer frem.

– Vi har plass til alle. Blir det fullt legger vi madrasser utover gulvene, sier Isaksen.

Vårlig langs kysten

Blåveis ved Eidangerfjorden

Blåveis ved Eidangerfjorden.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Har du lagt vinteren bak deg, er det mange muligheter for å oppleve våren. Øyhopping med rutebåt kan du blant annet gjøre i Oslofjorden, Eidangerfjorden og utenfor Kragerø.

Blåveisen blomstrer og fuglelivet er aktivt på denne tiden. På Jomfruland utenfor Kragerø har trekkfuglene kommet for lengst. I Kragerø kan du delta på det tradisjonsrike påskebadet på Påskeaften, dersom du er tøff nok.

Øyhopping i Eidangerfjorden gir en vårlig feriefølelse.

Øyhopping i Eidangerfjorden gir en vårlig feriefølelse.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Fagforbundets leder er gjenvalgt

  Mette Nord ble tirsdag gjenvalgt som leder i Fagforbundet. Odd-Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug fortsetter som nestledere. Valgene fant sted på Fagforbundet landsmøte. Nord. som har leda forbundet siden 2013, stilte uten motkandidat.

 • Rådyrkalven måtte avlivast

  Viltnemnda kom til Håvundvegen for å hjelpe til med ein rådyrkalv som var i klem under ein høyball. Kalven måtte dessverre avlivast, melder politiet.

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.