NRK Meny
Normal

Her blir Milo gjenforent med sin eier etter et døgn

Dachsen Milo har sittet fast i en steinrøys i Kragerø siden mandag. Etter mange redningsforsøk klarte endelig Kragerø brannvesen å få hunden ut.

Her reddes hunden Milo ut av en steinrøys etter et døgn

Se den fantastiske videoen der hunden Milo endelig blir gjenforent med eieren etter å ha sittet fast i en steinrøys i et døgn

Like før klokken 14 ble hunden reddet ut fra steinrøysa, og det var en ellevill og svært lykkelig hund som ble gjenforent med eieren Jon Aspnes.

– Så flink du har vært, nå er du blitt skikkelig kjendis, sier Aspnes til hunden, mens han stryker og koser med den logrende dachsen.

Han sier han er imponert over innsatsen til brannvesenet i Kragerø.

– Nå er jeg kjempeglad. Vi dro ned til brannstasjonen i går for å låne noe verktøy for å få bikkja ut, men så kom de med hele brigaden. Jeg er så takknemlig, og dette er helt fantastisk. Nå skal Milo hjem og få masse leverpostei, sier Aspnes.

Brannvesenet forsøkte å få hunden løs også i går, men lyktes ikke med det.

– Vi forsøkte å få den løs flere ganger, men det nyttet ikke, sier Per Ole Halvorsen, som var på jobb for Kragerø brannvesen i går.

Bjeffet og hadde øyekontakt

Hunden er en dachs, og var fortsatt i live på tross av at den hadde sittet fast i over et døgn. Milo har fortløpende blitt matet med leverpostei fra en pinne. Den fikk også inn et teppe fra eieren og litt mat. Vann fant den inne i steinrøysa.

Brannmann Kjetil Kristiansen forteller om hvordan de fikk reddet hunden som hadde satt seg fast i ei steinrøys

Brannmann Kjetil Kristiansen forteller hvordan de fikk reddet hunden ut av steinrøysa.

Brannvesenet i Kragerø har jobbet på spreng hele tirsdag formiddag for å få hunden ut.

Vi har en 6–7 mann i sving, og vi har forsøkt forskjellige ideer for å få hunden ut, men foreløpig har vi ikke klart det, sa brannmester i Kragerø, Morten Dalen til NRK.no tirsdag i 12-tiden.

Han sier de hørte hunden bjeffe inne i steinrøysa, og hadde også øyekontakt med den.

Fikk bistand

Kragerø Brannvesen ba også om bistand fra Oslo Urbane Redningsgruppe. De var på plass rundt 12.30.

– Kragerø Brannvesen kjører ut for å fortsette redning av hund som hadde satt seg fast i en steinfylling i går, skrev 110 Telemark på Twitter i 09.00-tiden tirsdag morgen.

Hundeeier Jon Aspnes er glad for å få hunden sin tilbake.

Hundeeier Jon Aspnes var lykkelig over å få hunden tilbake etter redningsaksjonen som pågikk mandag og tirsdag.

Laster kart, vennligst vent...

 • Får 14 millioner

  Høgskolen i Sør-øst Norge får 14,1 millioner av Forskningsrådet til kapasitetsløft for økt kompetanse og utnyttelse av autonome systemer. 7 høgskoler og universiteter har fått til sammen 80 millioner kroner i denne siste runden med støtte.

  Høgskolen i Telemark
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Tar ikke klage til følge

  Porsgrunn kommune vil ikke ta klagen fra Petter Øygarden til følge, det sier leder i utvalg for miljø og byutvikling Trond Ingebrigtsen til TA. Øygarden sendte tidligere en klage på kommunens avslag av planene for boligene ved Frednes brygge.

 • Lastebil veltet

  En lastebil har veltet cirka en kilometer fra Valle mot Feset på fylkesveg 208, det melder politiet. Det er ikke meldt om personskade, og bergingsbil er på vei. Politiet melder også at det er glatt på stedet.

 • Gull, sølv og bestemannspokal

  Det ble Gull, sølv og bestemannspokal til Skien Atletklubb på årets NM i benkpress. Klubben stilte med Marius Jemtland, Kim Beck-Gundersen, Daniel Moy Helgesen og Andreas Jemtland. Kim Beck-Gundersen tok gull i klasse -83kg, og Marius Jemtland tok sølv i klasse -93kg.

  NM utstyrsfritt