NRK Meny
Normal

Hun synger sommerlåta

En av årets sommerlåter må være "Ambitions". Linnea Dale (17) er gjestevokalist.

Donkeyboy på Working Class Hero 2009

Linnea Dale (i grønn kjole) i aksjon sammen med Donkeyboy på Working Class Hero-festivalen i Drammen i mai i år.

Foto: Per Ole hagen / NRK

Linnea Dale fra Tinn gjør stor suksess som gjesteartist på debutsingelen til Drammens-bandet Donkey Boy for tiden.

6. plass på VG lista

Linnea Dale

- Det er kjempegøy at det har gått så bra, sier Linnea Dale.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Med låta "Ambitions" er de nå på B-lista på P3 og de har vært oppe på en 6 .plass på VG lista Topp 20. Det er ikke tvil om at den glade sangen blir en av sommerens låter.

Høsten 2007 var hun med i sangkonkuransen Idol. Da gikk hun i 1. klasse på Skien videregående skole. Til høsten tar hun siste året på musikk, dans og dramalinjen.

- Jeg har jobbet videre med eget musikk og spiller i et ensamble hvor vi spiller jødisk folkemusikk og signøynermusikk, forteller hun om tiden etter konkurransen.

Se videoen på YouTube

Visste ikke hvem bandet var

"Ambitions" spilles nå jevnt og trutt på norsk radio.

Det var bandet Donkeyboy som tok kontakt med henne etter jul. Hun hadde ingen anelse om hvem de var.

- De lurte på om jeg ville være med å synge refrenget. Jeg tenkte på det, hørte på musikken, og reiste inn til Oslo for å spille inn sangen, forteller Dale til NRK.

- Hadde du trodd at låta skulle gjøre det så bra?

- Man kan jo ikke forvente noen ting. Det var en bra låt som hadde radiopotensiale. Det er kjempegøy at det har gått så bra.

I sommer skal hun gjøre flere konserter med bandet. Fredag blir Linnea Dale og Donkeyboy å se på VG-lista topp 20-showet på Rådhuset.

Les mer: Teller ned til Topp20

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.