NRK Meny
Normal

Hun er landets eldste postbud

Med sine 80 år er Karine Johnsen i Skien landets eldste postbud. Hadde det vært opp til henne, hadde hun gjerne fortsatt i jobben.

Med sine 80 år er Karine Johnsen i Skien landets eldste postbud. Hun har vært pensjonist-vikar i Posten de siste 11 åra.

SE VIDEO: Johnsen har levert post på samme ruten i 45 år.

Men tirsdag kjørte Karine Johnsen ruten hun har kjørt i 45 år for aller siste gang. Nå setter reglene en stopper for at hun kan fortsette i jobben.

– Jeg skulle gjerne jobbet noen dager innimellom, for jeg synes det er veldig hyggelig, sier Johnsen.

Kjenner alle postkassene

Nå er postveteranen blitt takket av for andre gang. Første gang var hun 68. Nå har hun blitt 80, men er fortsatt i farta.

Karine Johnsen har ofte steppet inn som pensjonistvikar når de yngre på 60 har hatt seniorfridagene sine. Hun kjenner alle de 350 postkassene på postruten i Skien.

– Jeg har jo holdt på i så mange år. Jeg har fulgt med på hvem som har flyttet og hvem som er kommet, så jeg kjenner postkassene godt, ja, sier hun.

– Alltid blid

Og menneskene langs ruten kjenner henne også.

– Hun er veldig hyggelig. Alltid positiv og blid, sier Siw Cathrin Hellstad.

Å kunne ha en jobb å gå til, selv etter pensjonsalderen, har betydd mye for Karine Johnsen.

– Jeg har vært alene i åtte år etter at mannen min gikk bort. Jeg har spesielt hatt utbytte av jobben etter det, men jeg har alltid trivdes godt, avslutter 80-åringen.

 • Rådmannen lagar smørbrød

  I Nissedal lagar rådmannen sjølv mat når rådmannsutvalet i Vest-Telemark har møte i kommunen. Ein reiselivskommune med 2.400 hytter treng ein vinteropen kafe, seier rådmann Sverre Sæter til Vest-Telemark blad. Roald Nomme i Nissedal næringslag seier at han vil ta saka opp i næringslaget.

  Sverre Sæter
  Foto: privat
 • Urædd mister nøkkelspelar

  Veronica Amundsen forlet Urædd og går til 1. divisjonsrivalen Øvrevoll Hosle, skriv PD. Årsaka til klubbytet er at Amundsen har kome inn på skule i Oslo-området.

 • Sel 1700-tals kanne for 500.000

  Blomqvist auksjoner skal no selje ei kanne laga av tinndølen Knut Luraas-Rui. Kanna er laga på 1700-talet, og har vore i privat eige i meir enn 200 år, skriv Varden. Auksjonsforretningen reknar med at peisen blir opp mot 500.000 kroner.

 • Vil bygge ut riksveg 36

  Statens vegvesen skal lage ein rapport med tanke på korleis riksveg 36 frå Porsgrunn til Seljord kan byggast ut.
  Porsgrunn, Skien, Nome, Sauherad, Bø og Seljord kommunar er inviterte med i arbeidet, skriv Varden.