NRK Meny
Normal

Humor i galskapen

Med miljøkatastrofen hengende over seg bruker mange av de berørte humor for å komme seg igjennom en tung hverdag.

Full City
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Situasjonen har skapt frustrasjon og sinne blant mange mennesker etter at Full City gikk på grunn forrige fredag og oljelekkasjen var et faktum.

"Sild i olje"

Latter og humor har fra tidenes morgen vært et viktig våpen i kampen mot en trist, kjedelig og tung hverdag.

Og nettopp denne katastrofen har resultert i mange vitser.

Selv om situasjonen som nå utspiller seg på den norske østkysten er dyster og langt ifra noe å le av, er det noen som nettopp bruker dette for å få litt latter i hverdagen.

- Vi har fått forslag til endring av menyen, som for eksempel; ”sild i olje” og ”oljefritert ærfugl”, sier Pål Olsen som er driver av landhandelen, kafeen og marinaen på Kjønnøya utenfor Langesund.

Alvor bak

Olsen tror det ligger alvor bak vitsene, likevel ser han ingenting galt i at folk bruker litt galgenhumor rundt den alvorlige situasjonen.

- Jada folk smiler jo og prøver å ta dette her med godt humør, men det ligger jo en undertone her. Og det er vel sånn det egentlig må være, vi kan jo ikke gå rundt å være grav alvorlige hele døgnet fordi det har skjedd, sier Olsen.

Blant annet har Langesund blitt omdøpt til ”oljebyen Langesund” og i ”Langesund kan du få gratis oljeskift”.

Det blir jo sagt at det er de som er nærmest berørt som også kommer med de beste vitsene.

LES OGSÅ: Nytt utslipp fra "Full City"

En god latter forlenger livet

For det er nok en litt suralistisk situasjon for mange det som nå skjer og mange bruker nok humor for å avvæpne den alvorlige situasjonen som vi nå står ovenfor. For det er ingen tvil, dette er en naturkatastrofe av de sjeldne, og en langt mer alvorlig situasjon enn mange klarer å forstå.

En god latter forlenger livet heter det, men hva mener du om denne saken.

Er det lov å vitse om noe så alvorlig, eller burde folk holde seg for gode til å bruke katastrofer som en vitsefabrikk?

 • Østafjells får best vêr denne veka

  Laster Twitter-innhold
 • Skien kommune tilbake på nett

  Skien kommune er tilbake på nett, etter at internettlina har vore nede i fleire timar. Kommunen beklagar forseinkingane på grunn av nettbrotet.

 • Stal bikubar, må i fengsel

  Ein mann frå Fyresdal må sone 28 dagar i fengsel etter at han stal 12 bikubar til ein verdi av 80.000 kroner. Mannen er òg dømt for å eige to hagler utan løyve frå politimeisteren.

 • 33 personar skadde i februar

  Ingen vart drepne i februartrafikken i Telemark. I alt vart 33 personar skadde i 17 vegtrafikkulukker i fylket vårt førre månad. Det er ein nedgang på fire skadde frå same periode året før, viser tal frå SSB.