NRK Meny
Normal

– 15 års ventetid er over

I 15 år har Hjartdal vært uten lokallag fra Høyre, men det er det nå slutt på.

Hjartdal Høyre

Nyvalgt leder i Hjartdal Høyre Audun Darrud og stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen er stolte av å få Høyre tilbake til Hjartdal

Foto: Ole Espen Strand

Leder i Hjartdal Høyre, Audun Darrud og tidligere ordfører i Seljord, nå stortingsrepresentant, Solveig Sundbø Abrahamsen har grunn til å smile.

Etter 15 år uten lokalforening i Hjartdal, så er endelig Hjartdal Høyre på plass med egen forening. Sist foreningen var aktiv, og hadde representant i kommunestyret, var i 1999.

Stor interesse

En av grunnene til at Høyre starter opp i Hjartdal, er stor enighet blant Høyres velgere om behovet for en politisk kursendring i kommunen.

Les også:

På årsmøtet til Hjartdal Høyre tirsdag 10. juni ble det klart at Audun Darrud blir lokalforeningas nye leder.

Det har lenge vært stor interesse for lokalforeningen. Allerede på et sonderingsmøte 20. mars ble det registrert ti nye medlemmer. I løpet av oppstarten har medlemstallet økt fra fire til 32 medlemmer.

Vil stille til kommunevalget

I tillegg til leder Audun Darrud ble følgende personer valgt inn i styret til foreningen:

Nestleder: Brita Hjartsjø
Medlemmer: Jon Bondal, Erling Vang og Torleif Hjartsjø

I løpet av høsten/vinteren vil Hjartdal høyre ha på plass en valgliste. Videre ønsker de å stille til kommunevalget i 2015.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.