NRK Meny
Normal

– 15 års ventetid er over

I 15 år har Hjartdal vært uten lokallag fra Høyre, men det er det nå slutt på.

Hjartdal Høyre

Nyvalgt leder i Hjartdal Høyre Audun Darrud og stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen er stolte av å få Høyre tilbake til Hjartdal

Foto: Ole Espen Strand

Leder i Hjartdal Høyre, Audun Darrud og tidligere ordfører i Seljord, nå stortingsrepresentant, Solveig Sundbø Abrahamsen har grunn til å smile.

Etter 15 år uten lokalforening i Hjartdal, så er endelig Hjartdal Høyre på plass med egen forening. Sist foreningen var aktiv, og hadde representant i kommunestyret, var i 1999.

Stor interesse

En av grunnene til at Høyre starter opp i Hjartdal, er stor enighet blant Høyres velgere om behovet for en politisk kursendring i kommunen.

Les også:

På årsmøtet til Hjartdal Høyre tirsdag 10. juni ble det klart at Audun Darrud blir lokalforeningas nye leder.

Det har lenge vært stor interesse for lokalforeningen. Allerede på et sonderingsmøte 20. mars ble det registrert ti nye medlemmer. I løpet av oppstarten har medlemstallet økt fra fire til 32 medlemmer.

Vil stille til kommunevalget

I tillegg til leder Audun Darrud ble følgende personer valgt inn i styret til foreningen:

Nestleder: Brita Hjartsjø
Medlemmer: Jon Bondal, Erling Vang og Torleif Hjartsjø

I løpet av høsten/vinteren vil Hjartdal høyre ha på plass en valgliste. Videre ønsker de å stille til kommunevalget i 2015.

 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålere av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,