NRK Meny
Normal

Høyesterett tar ikke saken

Den tidligere politimannen, som er dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen, anket dommen fra Agder lagmannsrett. Høyesterett har nå behandlet anken.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Politimannen som fulgte Linn Madelen Bråthen til Breviksbrua, får ikke opp saken i Høyesterett.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avvist anken fra den tidligere politimannen. 42-åringen anket både lovanvendelsen under skyldspørsmålet og straffeutmålingen, skriver Varden.

Saken er avsluttet

– Det er ikke noe annet å gjøre enn å ta det til etterretning, sier forsvarer for den tidligere politimannen, Arne Lie.

Han sier hans klient hadde håpet på å kunne fått behandlet enkelte av spørsmålene på nytt. Når ankeutvalget har forkastet anken, tar han det til etterretning og innretter seg etter det, sier Lie.

– Betyr dette at saken nå er avsluttet fra din klients side?

– Ja, det er korrekt.

Dømt til fengsel

Det tidligere politimannen ble, både i Tingretten og Lagmannsretten dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand etter å ha hoppet fra Breviksbrua.

42-åringen ble dømt til 2 år og seks måneders fengsel i Lagsmannsretten. Agder lagmannsrett var delt. Flertallet gikk inn for to år og seks måneders fengsel, mens mindretallet gikk inn for tre års fengsel.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.