NRK Meny
Normal

Hør ordførerduellen fra Tokke

TOKKE (NRK): – Vi trenger et løft, vi trenger en mer offensiv ordfører som satser på nye arbeidsplasser, sier Jarand Felland fra Senterpartiet. Torsdag var det duket for ordførerduell fra Tokke.

Ordførerduell Tokke

ORDFØRERDUELL I TOKKE: Jarand Felland (Sp), Ellen Ofte Jacobsen (KrF), Hilde Alice Vågslid (Ap) og NRKs Johs Apold, samlet for ordførerduell i Tokke.

Valglogo

Skyene buldret over torget på Dalen da NRKs ordførerduell gikk direkte på P1 torsdag ettermiddag. Tordenværet satte utstyret ut av spill, men duellen med Jarand Felland (Sp), sittende ordfører Hilde Alice Vågslid (Ap) og Ellen Ofte Jacobsen (KrF) kom på lufta som planlagt.

– Innbyggerne i Tokke vil merke en mer offensiv ordfører, som vil noe for næringslivet, åpnet Senterpartiets Jarand Felland.

Det er fire år siden Arbeiderpartiet kom tilbake til makta etter 24 år i mørke i Tokke kommune.

Arbeiderpartiet hadde all makt i kraftkommunen Tokke gjennom etterkrigsårene, men folket sa nei takk til eneveldet i 1987, da en tverrpolitisk bygdeliste med mange utmeldte Ap-folk sørget for at partiet mistet langt over ti prosent av stemmene – og makta.

Den tverrpolitiske lista levde ikke så lenge, og det ble Senterpartiet som overtok som ordførerparti i 20 år.

I år er det bare tre lister i Tokke: Ap, Sp og KrF. Høyre og Frp stilte liste sist, men fikk ikke det til i år.

Hør hele ordførerduellen her:

 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.