NRK Meny
Normal

Lydloggen fra brann-natta er offentliggjort

Lydloggen fra nødanropet den natta da Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen, er nå offentliggjort.

Brann, Østre Porsgrunn kirke.

Kirken ble totalskadd i brannen i april 2011.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Både skienspolitikerne og brannsjef Guttorm Liebe har tidligere sagt nei til å offentliggjøre denne, men nå har Fylkesmannen i Telemark sagt ja.

Hør NRK gjengi samtalen lenger ned i saken.

– Uproblematisk

Fylkesmannen mener altså at det er uproblematisk å offentliggjøre denne lydloggen. Samtidig skriver assisterende fylkesmann Arne Malme i et brev til avisa Varden at lydloggen i sin alminnelighet ikke er åpen for innsyn.

I et utdrag av brevet står det:

«Hver sak skal ha en selvstendig behandling, og hver logg må ha en konkret og individuell behandling i forhold til reglene om taushetsplikt».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Østre Porsgrunn kirke

Kirken brant ned til grunnen og det står ikke noe igjen på branntomta.

Foto: Roald Marker / NRK

Totalskadd i brannen

Det var natt til 11. april i fjor at Østre Porsgrunn kirke ble totalskadd i brann. Kirken brant ned til grunnen og det står ingenting igjen på branntomten.

Ingen personer ble skadd i brannen, men flere beboere i husene ved kirken ble evakuert fra hjemmene sine.

To personer, en 17 år gammel og en 18 år gammel gutt, er sikta for å ha tent på.

Les også:

– Ringt inn i fortrolighet

Skienspolitikerne uttalte i november at de mente lydlogger ofte handla om ting som ble ringt inn i fortrolighet og som kunne få konsekvenser for dem som ringte inn. Derfor ble forespørselen fra avisa sendt videre til Fylkesmannen.

Brannsjef Guttorm Liebe har også bedt Justisdepartementet se på det prinsipielle ved å offentliggjøre en lydlogg, men han har foreløpig ikke fått noe svar.

Fylkesmannen skriver i sin begrunnelse at lydloggen ikke inneholder opplysninger som er underlagt lovbestemt taushetsplikt.

 • Vogntog berga på Grønliheia

  Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

 • Slår sammen skattekontor

  Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.

 • Gode nyheter for skogbruket

  Produksjon av biodrivstoff på Tofte i Hurum kommune er gode nyheter for skogbruket i Telemark. Det skal investeres 500 millioner kroner til å bygge et anlegg på Tofte. Olav A. Veum i AT skog og Norsk Skogeierforbund mener dette er utelukkende positivt.

  Olav A Veum
 • Vil ta imot flyktninger

  Kragerø har sagt ja til å ta imot ti flyktninger i 2018 etter anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Imdi. Kragerø har kapasitet til å bosette 20, så dersom situasjonen skulle endre seg stilles disse plassene til disposisjon.