NRK Meny
Normal

Holder motstanden mot EU oppe

SKIEN (NRK): – Det er viktig at Telemark holder liv i kampen mot EU, sier den nyvalgte lederen i Nei til EU, Kathrine Kleveland.

Kathrine Kleveland, Senterpartiet

Kathrine Kleveland, ny leder i organisasjonen Nei til EU, kjemper for at Norge fortsatt holder seg utenfor unionen.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

I dag holder Vest-Telemark Nei til EU sitt årsmøte i Morgedal, og der får de besøk av den nyvalgte lederen i organisasjonen. På møtet vil Kleveland blant annet understreke at det er svært viktig å fortsette motstandskampen mot unionen.

– Så lenge det er et flertall av stortingspolitikerne som vil inn, og så lenge de to største partiene sier at de vil inn, vil vi vise at vi er klare for en ny kamp.

Støtte i befolkningen

Samtidig er hun glad for at folk flest i Norge er negative til at Norge skal bli en del av unionen.

– Jeg setter veldig stor pris på at vi har et så stort flertall i det norske folk som er enig med oss og som ikke vil inn i EU. Før jul svarte 77 prosent at de ikke vil inn i EU.

Nei til EU har 24 000 medlemmer nasjonalt, men Kleveland vil gjerne rekruttere flere damer og unge medlemmer.

– Vi har oppegående fylkeslag over hele landet, men det er en utfordring for oss å få med unge. Det er også en utfordring å få rekruttert damer.

Les også: Kathrine Kleveland ny leder i Nei til EU

Les også: Nei til EUs neste leder?

Opptatt av mat

Kleveland har vært leder i Vestfold Senterparti og sentralstyremedlem i Senterpartiet. Hun har også vært leder i Norges Bygdekvinnelag i 6 år og har et sterkt matengasjement. Det har hun også tatt med seg inn i sitt nye lederverv.

– Jeg er veldig opptatt av landbrukspolitikken vår, som blant annet går på tollrestriksjoner og åpning for mat over grensene.

Også under årsmøtet på Morgedal i kveld skal Kleveland snakke om mat. Da er temaet «matsikkerhet med internasjonale utfordringer».