NRK Meny
Normal

Holder fortsatt vakt ved kirkene

– Fortsatt nødvendig med vakthold.

Østre Porsgrunn kirke i brann

Vaktselskaper holder nå jevnlig vakt ved kirkene i Porsgrunn, etter brannen i Østre Porsgrunn kirke.

Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix

Det er fortsatt vakthold ved kirkene i Porsgrunn etter brannen i Østre Porsgrunn Kirke 11. april i år.

I ukene etter brannen gikk frivillige vakt hele døgnet ved kirkene. Kirkesjef Johannes Sørhaug sier det fortsatt er nødvendig med vakthold, men at de fleste frivillige nå har gitt seg og at vaktselskaper har overtatt.

Frivillig vakthold ble umulig

Johannes Sørhaug

- Fortsatt nødvendig med vakthold ved kirkene, sier kirkesjef i Porsgrunn, Johannes Sørhaug.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Etter brannen i Østre Porsgrunn kirke var det mange frivillige som tok på seg å passe på kirkene i Porsgrunn dag og natt. Kirkesjef Johannes Sørhaug mener det ikke er mulig å opprettholde en slik frivillig vaktløsning rundt kirkene i lengden.

Det var også flere tilfeller av hærverk og forsøk på brann i området rundt Østre Porsgrunn kirke.

– Nå har vi trappet ned vaktholdet, men har fortsatt en avtale med et vaktsselskap som har jevnlig tilsyn med flere av kirkene i Porsgrunn, sier kirkesjefen.

Spesielt utsatte kirker blir fortsatt bevoktet av vaktselskaper.

– Trekirkene som er mest utsatt for brann har vi under spesielt oppsyn i påvente av sikringsarbeid som settes i gang snart, sier Sørhaug.

Etter kirkebrannen ble det reist krav om sprinkelanlegg i kirkene. Sørhaug forteller at de snart er i gang med dette arbeidet.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.