NRK Meny
Normal

Holder fortsatt vakt ved kirkene

– Fortsatt nødvendig med vakthold.

Østre Porsgrunn kirke i brann

Vaktselskaper holder nå jevnlig vakt ved kirkene i Porsgrunn, etter brannen i Østre Porsgrunn kirke.

Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix

Det er fortsatt vakthold ved kirkene i Porsgrunn etter brannen i Østre Porsgrunn Kirke 11. april i år.

I ukene etter brannen gikk frivillige vakt hele døgnet ved kirkene. Kirkesjef Johannes Sørhaug sier det fortsatt er nødvendig med vakthold, men at de fleste frivillige nå har gitt seg og at vaktselskaper har overtatt.

Frivillig vakthold ble umulig

Johannes Sørhaug

- Fortsatt nødvendig med vakthold ved kirkene, sier kirkesjef i Porsgrunn, Johannes Sørhaug.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Etter brannen i Østre Porsgrunn kirke var det mange frivillige som tok på seg å passe på kirkene i Porsgrunn dag og natt. Kirkesjef Johannes Sørhaug mener det ikke er mulig å opprettholde en slik frivillig vaktløsning rundt kirkene i lengden.

Det var også flere tilfeller av hærverk og forsøk på brann i området rundt Østre Porsgrunn kirke.

– Nå har vi trappet ned vaktholdet, men har fortsatt en avtale med et vaktsselskap som har jevnlig tilsyn med flere av kirkene i Porsgrunn, sier kirkesjefen.

Spesielt utsatte kirker blir fortsatt bevoktet av vaktselskaper.

– Trekirkene som er mest utsatt for brann har vi under spesielt oppsyn i påvente av sikringsarbeid som settes i gang snart, sier Sørhaug.

Etter kirkebrannen ble det reist krav om sprinkelanlegg i kirkene. Sørhaug forteller at de snart er i gang med dette arbeidet.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.