NRK Meny
Normal

Hoksrud snurret, men tok innersvingen på NRK

NRK Telemark tester hvordan Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud, gjør det på banen. Og det ble gjort i en gokart duell med utspørreren til NRK Telemark, Johs Apold.

1. stortingskandidat for Frp i Telemark, Bård hoksrud gjør seg klar til å kappkjøre med utspørreren fra NRK Telemark, Johs Apold som allerede sitter i gokarten.

Klar til kappkjøring. 1. stortingskandidat for Frp i Telemark, Bård Hoksrud, gjør seg klar for å kjøre om kapp med utspørreren til NRK Telemark, Johs Apold som sitter klar.

Under oppvarmingen viste det seg at Bård Hoksrud kjørte skjorta av NRKs reporter Johs Apold. Og hoveddommer og NRK-reporter Stian Waasjø Simonsen, bestemte at Hoksrud måtte kjøre fire runder mens Apold slapp med tre.

Snurr eller ikke

Mye av spenningen lå i om Bård Hoksrud kom til å snurre, noe han gjorde under oppvarmingen. Og hvor mye det ville ha å si på resultatet.

Frps samferdselspolitiske talsmann fikk opp farten, og var flere ganger nær toppfarten på 60 kilometer i timen. Men det holdt ikke helt i mål.

Johs Apold klarte tre runder før Hoksrud klarte fire. Dermed erklærte hoveddommeren Johs Apold som vinner. Men måtte motvillig innrømme etterpå at Hoksrud var raskere enn NRK hvis begge skulle ha kjørte fire runder.

Blåste gjennom bomstasjonene

NRKs reporter Johs Apold var fornøyd med å vinne.

– Voldsomt godt fornøyd med løpet. Men Bård Hoksrud var mye raskere i alle løpets faser. Selv om han blåste gjennom alle bomstasjonene, sa Johs Apold.

Selv med en knepent tap for NRK, syntes Hoksrud dette var artig.

– Dette var veldig gøy. Jeg fikk en sladd der borte, og det gjorde at jeg ikke klarte å ta han igjen. Det var voldsomt irriterende, sa Bård Hoksrud.

Trøsten var at om de skulle ha kjørt like langt, ville Hoksrud ha vunnet klart.

– Jeg får trøste meg med det, men han ga jo alt da. Jeg skulle hatt en prat med Martin Schanche slik at jeg kunne fått skikkelig hjelp, og gjort dette ordentlig, sa Bård Hoksrud i etterkant.

 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene