– Har aldri gledet meg så mye til juleferie før

Bård Hoksrud (Frp) sier at jobben som statssekretær i Samferdselsdepartementet er annerledes enn han hadde forestilt seg.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud (Frp) er til daglig statssekretær i Samferdselsdepartementet. Nå er han klar for juleferie hjemme i Telemark.

Foto: Sunniva Bornøy/NRK

Frp-politikeren har sittet på Stortinget siden 2005, men sier at livet i regjering er noe helt annet.

– Det er et utrolig høyt tempo og mye mer utførende enn i Stortinget. Vi gjennomfører politikk hver eneste dag, det er mange møter og vi fatter viktige beslutninger.

– Jeg har aldri gledet meg så mye til juleferie som dette året, sier Hoksrud til NRK.

Les også:

Har igjen den viktigste gaven

Han er på besøk hos NRK lille julaften – en dag han bruker til å få gjort unna de siste gaveinnkjøpene. Det vil han helst slippe å gjøre på julaften.

– Og så pynter vi alltid juletreet denne dagen. Det er en flott tradisjon på kvelden.

Han forteller NRKs lesere og lyttere at han ikke har så veldig mange gaver igjen å handle, men at det likevel er noen som må ordnes i dag – og at det nok må bli noe mer kreativt enn en konfekteske og en 100-lapp.

– Jeg er kanskje ikke helt ferdig med den viktigste, sier Hoksrud.

– Men jeg fikk ordnet litt i går, så jeg ligger litt bedre an enn det jeg pleier å gjøre.

Ny måte å jobbe på

Han sier det fremdeles er litt uvant å være statssekretær.

– Da jeg var stortingsrepresentant og satt i opposisjon, var det å lese aviser og mene noe. Nå får det jeg sier konsekvenser, så det er en helt annen måte å jobbe på.

– En bekymring jeg har, er at jeg alltid har forsøkt å være tilgjengelig og har alltid svart på telefonen når jeg har blitt oppringt. Det klarer jeg ikke slik det er i departementet. Stort sett får jeg jobbe før klokken ni og etter klokken fire – mellom der er det møter, sier Hoksrud.

Og med dette trykket på jobben, gleder han seg ekstra mye til juleferien i år.

Klarer ikke å ikke jobbe i ferien

– Nå skal jeg være ekstra mye med familien. Det har vært lite av det fra 16. oktober. Jeg har bare vært hjemme noen få ganger. Å få noen ordentlig gode og flere dager sammen, har jeg virkelig gledet meg til, sier Hoksrud.

Han klarer likevel ikke helt å legge bort telefonen og ikke sjekke e-posten, sier han.

– Men etter en times arbeid eller to, kan man finne på noe med familien. Og så er man jo hjemme, og det er den store forskjellen.

  • Hør hele intervjuet med Bård Hoksrud: