NRK Meny
Normal

Hoksrud fleipet om svarte og refleks

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) vitset under et seminar om at det er vanskelig å se svarte uten refleks hvis de ikke smiler. Nå beklager han uttalelsen.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud angrer på uttalelsene.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Det var under et seminar i regi av Trygg Trafikk at Hoksrud trampet i klaveret da han skulle beskrive problemstillinger knyttet til refleksbruk.

– Det er et stort problem når folk går uten refleks og i mørke klær. Og er det en utlending er han jo svart i hue også, om han ikke smiler da, skal statssekretæren i Samferdselsdepartementet ha sagt ifølge tilhørere som Klassekampen har snakket med.

– Dumt sagt

Bård Hoksrud sier til avisen at han angrer på uttalelsene og at det aldri skal skje igjen.

– Jeg ser jo i etterkant at dette var dumt sagt. Og jeg blir veldig lei meg dersom noen ble støtt av det jeg sa. Det var ikke min mening å uttrykke meg på en måte som noen kunne oppfatte som rasistisk, sier Hoksrud til Klassekampen.

Klassekampen spør ham om det er takhøyde for at også en statssekretær kan dra vitser som dette.

– På bakgrunn av reaksjonene jeg nå har fått, vil jeg helt sikkert ikke ordlegge meg på denne måten igjen, svarer Hoksrud.

– Trist

På sine egne Facebook-sider skriver Hoksrud følgende i dag:

– Ja, i dag er dagen som igjen beviser at jeg i hvert fall bare er et menneske. For mennesker gjør feil. Jeg er litt trist etter oppslagene som kom i dag, skriver han.

Han har fått flere kommentarer fra Facebook-venner som blant annet mener at saken er en storm i et vannglass.