NRK Meny
Normal

Herøya selges i løpet av året

Herøya industripark blir trolig solgt innen utgangen av året, bekrefter Norsk Hydro.

Herøya Industripark

SKAL FÅ NYE EIERE: Herøya industripark er til salgs, og både norske og utenlandske interessenter har meldt seg.

Foto: Tom Andersen / NRK

I mange måneder har det vært jobbet med salgsprospektet for Herøya industripark, og nå nærmer budrunden seg. Det er flere interessenter, bekrefter kommunikasjonsansvarlig for salgsprosessen, Ole Johan Sagafos i Norsk Hydro.

Flere interesserte

– Vi har sendt ut en del prospekter, og både har vært og er i kontakt med flere mulige kjøpere. Men når en eventuelt budrunde begynner, er vi fleksible på, sier Sagafos.

NRK har tidligere meldt at Hydro ønsket å selge både industriparken og Herøya nett .

Hva sluttsummen på et eventuelt salg vil komme på, vil Sagafos ikke ut med.

– Prisantydningen kan vi ikke kommentere foreløpig, rett og slett fordi prisen til slutt vil være et spørsmål om hva en kjøper er villig til å betale og hva vi er villige til å selge for. Enn så lenge mener vi ikke det er naturlig å snakke offentlig om det, sier Sagafos.

Fra både Norge og verden ellers

Han sier det både er nasjonal og internasjonal interesse for et kjøp. Salgsprosessen vil trolig være avsluttet i løpet av året.

– Det er vanskelig å si. I denne type prosess er det flere parter, og da må vi ta den tiden det tar. Men vi regner det som sannsynlig at vi har en avtale en plass på plass og trolig har solgt industriparken i løpet av året, sier Sagafos.

Etter det NRK har grunn til å tro er den lokale eiergruppen, med Yara Norge AS, Bilfinger Industrial Services Norway AS, Skagerak Nett AS, Siva SF og Porsgrunn kommune, i ferd med å gi en såkalt indikativt tilbud. På godt norsk betyr det et tilbud med mange muligheter til å trekke seg.

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK
 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.