NRK Meny
Normal

Her spiller a-ha inn sin nyeste video i Telemark

Den nye musikkvideoen «Under the make up» til den norske supergruppa a-ha er ute. Flere av opptakene er fra Canvas hotellet i Nissedal og Gautefall Biathlon Stadion i Telemark.

A-ha spiller inn musikkvideo i Telemark

SPILTE INN MUSIKKVIDEO I TELEMARK: Her er Lars Aakre Melås, Morten Harket og Per Aakre Melås foran sportsbilen som ble brukt under innspillingen

Foto: Tor Jørgen Melås

Tor Jørgen Naas Melås og Per Aakre Melås

Tor Jørgen Naas Melås og Per Aakre Melås hjalp til med innspillingen av den nye musikkvideoen til a-ha

Foto: Tor Jørgen Naas Melås

Tirsdag for to uker siden fikk daglig leder i Gautefall Biathlon, Tor Jørgen Melås en telefonoppringning fra et langt utenlandsk nummer. Det var han skeptisk til, så han lot det ringe.

– Senere på dagen kom det en e-post fra en tysk musikkvideoprodusent. I andre enden var Tim Arnoldi hos Animal Kingdom i Berlin. Da skjønte jeg ingenting, sier Tor Jørgen Melås til NRK.

Her kan du se den nyeste musikkvideoen til a-ha- Under the make up (med tillatelse fra Universal)

Les også:

Trodde det var en spøk

I e-posten stod det at a-ha gjorde opptak i Telemark, og at de hadde blitt tipset om skiskytteranlegget på Gautefall. Dermed lurte de på om de kunne gjøre noen opptak der til den nye musikkvideoen.

– Det ville skape de perfekte opptakene for dem. De ønsket å bruke en sportsbil og kjøre rundt i løypenettet. Jeg trodde det fortsatt kun var en spøk, så jeg måtte sjekke det ut. Det viste seg fort at det stemte, ler Melås.

Fra innspillingen av den nye musikkvideoen til a-ha. Og hør lyden av en Mercedes AMG V8 Biturbo med 512 hester

Fra innspillingen av musikkvideoen. Og hør lyden av sportsbilen de brukte, en Mercedes AMG V8 Biturbo med 512 hester

Harket kom til slutt

Melås tok kontakt med filmteamet, og allerede dagen etter kom de for å gjøre opptakene. Han hadde ferie den uken slik at han kunne hjelpe dem, og tok med seg sønnene sine til Gautefall for å følge filmingen på nært hold.

– Først kom sportsbilen, etter hvert kom produsenten og teamet, til slutt kom selvfølgelig Morten Harket som sistemann da alt var klart, sier Melås.

Han synes det var en stor opplevelse å få med seg innspillingen.

– Morten Harket kjørte bilen rundt omkring på anlegget. Han gikk også rundt på anlegget med en stresskoffert, mens han ble filmet i mange forskjellige vinkler. De ønsket seg dette området for da kunne de kjøre med en filmbil rundt objektet de skulle filme. Der oppe er det jo stor plass og gode lysforhold, sier Melås.

Visste ikke hvem a-ha var

Etter et par timer med filming ble det tid for fotografering og en prat med dem som hadde vært der. Sønnene til Tor Jørgen hadde ikke hørt om a-ha eller Morten Harket, så han måtte forklare det.

– Han var veldig hyggelig, og det ble en koselig prat med superstjernen, sier Melås.