NRK Meny
Normal

Her rigges UP-bilen

Om noen få timer kan du sitte i baksetet på denne UP-bilen. Nå rigges den med kameraer og blir gjort om til et rullende studio, det kan du se i video i denne saken.

UP-patruljen er klar

Runar Karlsen

UP-sjef Runar Karlsen kommer i studio.

Det blir en spesiell dag for UP-431. Thomas Bøydler og Olav Lundeberg skal dra på jobb med flere tusen passasjerer i baksetet når NRK sender UP- minutt for minutt, fra 13.50 i dag.

Riggingen har startet

I morgentimene torsdag ble bilen kjørt opp til NRKs kontorer i Porsgrunn der fotograf Thomas Nicolai Blekeli nå er i gang med å sette kameraer og utstyr inn i bilen. Går alt etter planen skal seerne få være med på ulike kontroller og en en helt vanlig dag for UP-patruljen i Telemark.

– Jeg tror de som følger sendinga får se et politi som er veldig mye på veien og driver forebyggende arbeid. Vi er på veien fordi vi ønsker å avdekke lovbrudd som forårsaker de alvorlige ulykkene, sier sjefen for UP i Norge, Runar Karlsen.

(Saken fortsetter under videoen)

UP-patrulje på direkten på nrk.no

Karlsen er en av gjestene som i et eget studio skal følge sendingen og folkene sine ute på veien.

Med på sendinga blir også statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud. (Frp).

– Det er nok mange som har hørt myter om hva UP holder på med, og jeg tror det er mange som får seg en a-ha opplevelse når de ser den allsidige jobben de gjør - alt fra å være vanlig trafikkpoliti til å ta tyver og bander som ferdes langs veien, sier Hoksrud.

(Saken fortsetter under videoen)

Følg sendingen direkte her!

En helt vanlig dag?

Når bilen er ferdig rigget starter sendingen, men det er vanskelig å si hva seerne kommer til å oppleve i løpet av dagen.

– Jeg håper det blir intressant for alle som ser på, men det er i stor grad styrt av tilfeldigheter. Jeg håper også at vi kan påvirke holdninger noen trafikanter har, kanskje folk ser på situasjoner i trafikken med andre øyne etter å ha fulgt en vanlig dag på jobben sammen med oss, sier Thomas Bøydler, en av UP-betjentene i bilen.

Sendingen kan du se på NRK.no/telemark torsdag 22.5 klokka 13.50.