NRK Meny
Normal

Her må programlederen spille saksofon

6. november i år er det 200 år siden Adolphe Sax, mannen som oppfant saksofonen, ble født. Og slik hørtes det ut da NRKs programleder ble utfordret til å spille på instrumentet.

Lars Kittilsen og Grete Ingebjørg Berge

Lars Kittilsen gir saksofonen til programleder Grete Ingebjørg Berge. Blir hun hyret til konserten, eller bedt om å bare være publikum?

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

I forbindelse med 200 års-jubileet til fødselen til Sax har tidligere Varden-redaktør Lars Kittilsen tatt initiativ til en jubileumskonsert i Skien kirke for å hylle oppfinneren.

Mangler bare 200 saksofonister

Han tok kontakt med Skien kirke og sa at det hadde vært morsomt å samle 200 saksofonister til en «monsterkonsert» for å hylle Sax.

– Så langt har alt gått bra. Nå gjenstår bare å samle 200 saksofonister, så går det bra, sier Kittilsen.

Han håper derfor at folk melder seg på.

– Jeg tror det er mulig. Det mange flinke musikere her, og mange som spiller i korps eller som har gjort det tidligere og bare latt instrumentet ligge noen år. Jeg tror vi skal få det til.

Gi beskjed hvis du vil være med

Han forteller at også folk fra utenfor Telemark har sagt at de vil være med. På konserten tror Kittilsen at de virkelig skal få vist hva saksofonen kan brukes til - og ikke brukes til, legger han til og ler.

Alle som ønsker å delta må sende en e-post til Kittilsen på lars@onesto.as, fortelle hvem de er og hva slags type saksofon de spiller. Så får de mer informasjon senere.

NRK Telemarksendingas programleder i ettermiddag, Grete Ingebjørg Berge, ber Kittilsen om å fortelle litt om hvem Sax var, før hun ber den tidligere avisredaktøren om å spille litt på instrumentet.

Men da blir Berge overrumplet. Resultatet kan du høre under.

 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene