Her kan du stå på ski i helgen

Helgen nærmer seg, og for deg som ønsker fart og spenning i alpinbakken eller drømmer om hvite langrennsløyper, er det håp.

Kvitfjell 2. november badet i sol og snø

SPENN PÅ SKIENE: Dette bildet er tatt i Kvitfjell skianlegg den 2. november. I helgen finnes det gode muligheter for de skiglade her.

Foto: Vibeke Fürst Holtmann

– At snøkanonene når går for fullt er som musikk i mine ører. Vi satser på åpning neste helg, sier daglig leder ved Vierli skisenter i Rauland, Kristin Larsen.

Og hun er ikke alene om å produsere kunstsnø. Ved de største skisentrene i landet står nå snøkanonene og jobber for fullt. Og værprognosene er gode, både for kunstsnø og natursnø.

Terje Alsvik Walløe

– Det blir kaldt over hele landet neste uke, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe.

Foto: Anne Liv Ekroll,NRK

Et lavtrykk som passerer østover i Nordsjøen fredag og kommer inn over Danmark lørdag, sørger nemlig for store mengder snø på Sørlandet og Østlandet på slutten av uka.

Gladnyheten for skifantastene er at snøen ser ut til å bli liggende utover i neste uke.

– Det blir ganske kaldt etter helgen, så snøen vil nok bli liggende neste uke der den kommer i helgen, for vi får en kald værtype over hele landet neste uke, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe.

De største skisentrene har ordinær åpning neste helg etter en ringerunde NRK har gjort.

Snøkanonene går på Vierli i Rauland

Snøkanonene produserer kunstsnø for fullt på Vierli i Rauland.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Her kan du gå og stå på ski

NRK gir deg oversikten over forholdene i mange av landets populære skisentre.

GEILO: Her har skiglade hatt mulighet til å stå på ski siden 30. september. – Vi har ikke satt åpningsdato, men åpner så fort været tilsier det. Vi har en park som er åpen hver helg, og i bakken der er det 1,5 meter snø, sier markedssjef i Geilo Holiday, Elisabeth Tellefsen.

SJUSJØEN: Snøkanonene går for fullt. Planlagt åpning 19. november, men mulighet for en uke tidligere åpning. Har kommet rundt 15 centimeter natursnø. Langrennsløypene på skistadion er åpne. I tillegg er det kjørt opp rundt 25 kilometer langrennsløyper.

BEITOSTØLEN: Lørdag klokken 09.30 åpner første skiheis. – Vi lagret snø fra i fjor vinter, og dermed er det flotte forhold i bakken. Vi har rundt 30 centimeter snø i bakken. Fredag åpner også langrennsløypene, og vi gleder oss til ny sesong, sier direktør for Beitostølen Resort, Atle Hovi.

Norefjell i sol og snø 3. november

Norefjell skisenter ligger badet i novembersol.

Foto: Norefjell skisenter

NOREFJELL: Det er rundt 10 centimeter snø på toppen, det er meldt en del snø i helgen og de regner med å få langrennsløyper på lørdag. De planlegger å åpne heiser fra 12. november.

HAFJELL OG KVITFJELL: Åpner første bakke 10. november, og det produseres kunstsnø for harde livet. Det er kjørt opp 8 -10 kilometer langrennsløyper som kan brukes i helgen.

SKISTAR TRYSIL: Har ikke planlagt åpningsdato. Har rundt 35 centimeter snø på det høyeste. Snøkanonene startet produksjonen av kunstsnø onsdag.

Kvitfjell i snø og sol i november

Kvitfjell i Ringebu bader i sol i november, og snøkanonene produserer kunstsnø for fullt.

Foto: Vibeke Fürst Holtmann

KONGSBERG SKISENTER: Full produksjon av kunstsnø. Ikke planlagt åpningsdato.

HOVDEN ALPINSENTER: Planlegger å åpne de første bakkene 25. november.

HAUKELIFJELL SKISENTER: Startet 11 snøkanoner onsdag. Åpner 19. november.

HEMSEDAL: Rundt 3 centimeter natursnø. Snøkanonene produserer kunstsnø. Håper å åpne neste helg.

MYRKDALEN, HORDALAND: Starter produksjon av kunstsnø i helgen. Åpner trolig 18 eller 19. november.

GAUSTABLIKK SKISENTER: Snøproduksjonen pågår for fullt. Åpner trolig to bakker 12. november. Innen jul skal alle bakker være åpne.

NARVIKFJELLET: Snøproduksjonen ble satt i gang onsdag ettermiddag. Planlegger åpning 5. desember. Ingen natursnø overhodet i Narvik.

TROMSØ ALPINPARK: Ingen natursnø. Setter i gang snøproduksjonen om det blir en lengre periode med kuldegrader. Har ikke planlagt åpning.